Wauw: gezin woont in omgebouwde schoolbus van 16m2

schoolbus gezin

De bus is zo ingericht dat ze er met z’n viertjes kunnen wonen

Met zijn vieren wonen op slechts zestien vierkante meter? Dit gezin speelt het voor elkaar. Jennifer Bateman en haar vrouw Kaitlin Porter ruilden hun woonhuis in voor een omgebouwde schoolbus en wisten op een briljante manier gebruik te maken van het kleine oppervlak. 

Roze schoolbus

Jennifer en Kaitlin wonen samen met hun kinderen Canyon (14) en Oakland (4) in een uniek optrekje. Het gezin koos een jaar geleden voor grote verandering en ruilde een huis van ruim 370 vierkante meter in voor een schoolbus van krap aan 16 vierkante meter. De bus is knalroze geschilderd en doet nu al een jaar dienst als woning. Hoe krijg je vier mensen én hun bezittingen op zo’n klein oppervlak? Daar is goed over nagedacht.

Anders leven

“We wilden onze kinderen meenemen op een avontuur en meer energie en aandacht besteden aan onze bucketlist”, vertellen Jennifer en Kaitlin aan Apartment Therapy. “Het idee van een klein huisje op wielen sprak ons enorm aan.” Het stel komt erachter dat er een hele gemeenschap is van mensen die in omgebouwde schoolbussen woonde en besluiten er ook voor te gaan. “Een bus is uniek, charmant, betaalbaar en we hadden veel invloed op het ontwerp.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Someday the Bus (@somedaythebus) op

Interieur

In de bus is een stapelbed voor de kinderen en een uitklapbaar tweepersoonsbed voor de moeders. Geen enkel hoekje of gaatje is ongebruikt gebleven. Kaitlin en Jennifer hebben slimme oplossingen bedacht om zoveel mogelijk opbergruimte te hebben. De roze schoolbus beschikt ook over een keuken (mét grote koelkast). Voor een eettafel was echter geen ruimte. “Dat hebben we opgelost met opklaptafeltjes, maar het kan behoorlijk krap worden als we binnen moeten eten.” Het gezin leeft als het weer het toelaat zoveel mogelijk buiten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Someday the Bus (@somedaythebus) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Someday the Bus (@somedaythebus) op

Weten hoe Jennifer en Kaitlin hun huisje op orde brengen? Lees dan verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2