Heb je een Nespresso machine in huis? Dan gaat dit trucje je veel geld schelen!

Nespresso capsules

Wel Nespresso drinken, nooit meer cups kopen!

Wauw, daar hebben we lang op gewacht! Velen van ons hebben inmiddels een Nespresso apparaat op de keukentafel staan. Heerlijke koffie, mooi apparaat, maar oh wat zijn de cupjes toch duur. Gelukkig is daar nu een oplossing voor bedacht! Een Nespresso cupje kost gemiddeld € 0,40. Als een huishouden met twee volwassenen gemiddeld per dag 6 kopjes koffie drinkt, betaalt dat huishouden dus € 2,40 per dag aan koffie. Dit is op jaarbasis € 876. Aan koffie.

Een bizar bedrag natuurlijk.

Prijsverschil

Jaloers zijn Nespresso drinkers dan ook op de ouderwetse bak koffie. Voor de vergelijking: een pak van 250 gram gemalen koffie is goed voor 40 kopjes koffie en kost gemiddeld zo’n € 3,00. Dit is € 0,075 per kopje koffie; een heel verschil dus! Gezien de bovenstaande vergelijking snappen we dat koffiedrinkend Nederland behoefte heeft aan een goedkope oplossing voor het Nespresso apparaat. Sommige mensen probeerden al om hun eigenhandig hun cups bij te vullen, maar dit is niet echt een goed idee. De kans is dan groot dat je Nespresso apparaat het loodje legt! Gelukkig zijn er inmiddels een aantal bedrijven die een super handige oplossing op de markt hebben gebracht.

Hervulbare Nespresso capsules

Onder andere het Amerikaanse bedrijf WayCap en Grandado hervulbare Nespresso capsules op de markt gebracht. Deze roestvrijstalen cups zijn gemakkelijk bij te vullen met koffie naar keuze, dit zorgt voor een veel goedkopere kop koffie. Ook is dit veel beter voor het milieu, want de Nespresso cups komen stuk voor stuk in de prullenbak terecht. De roestvrijstalen cup zelf is even een hele investering, maar deze haal je er makkelijk weer uit door te besparen op koffie. Je hoeft niet bang te zijn dat de cupjes je apparaat kapot maken; ze zijn namelijk getest op (her)gebruik in een Nespresso machine. Alleen maar voordelen dus!

Bekijk hieronder de video hoe een hervulbare Nespresso capsule werkt:

Lees ook: Je koffiezetapparaat is viezer dan je denkt, maar zo maak je hem schoon

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Pixabay