Het goedkoopste hotel ter wereld kost slechts 92 cent per nacht en zo ziet het eruit

goedkoopste hotel

Zou jij een nachtje in het goedkoopste hotel durven te slapen?

Hoe leuk vakantie ook mag zijn, het is voornamelijk ook heel erg duur. Wil je wel op vakantie maar heb je de middelen niet, dan wil je nog wel eens besparen op de kosten voor je reis door een goedkoop hotel uit te zoeken. Je kunt dan natuurlijk denken aan een twee sterren hotel of een camping, maar de echte bespaarder moet naar het goedkoopste hotel ter wereld.

Dit hotel kost slechts 92 cent per nacht.

Hotelovernachting

Een gemiddeld hotel kost een aardig smak geld. Boek je een hotelovernachting in Nederland, dan betaal je gemiddeld zo’n 104 euro per nacht. Wil je een aantal dagen weg in eigen land, dan mag je wel flink in de buidel tasten. De hotelprijzen stijgen daarnaast ook in rap tempo door een steeds toenemende stroom aan toeristen. In het buitenland mag je dan in de regel wel minder hoeven betalen voor een overnachting; ook hier geld de trend van stijgende hotelprijzen.

Goedkope vakanties

Gelukkig zijn er altijd goedkopere opties waar je terecht kunt voor een goedkope vakantie. Zo kun je binnen Europa in de landen Montenegro, Portugal, Griekenland, Hongarije, Bulgarije, Polen, Albanië, Slowakije, Macedonië en Litouwen terecht voor een goedkope vakantie. Wil je wat verder weg, dan hoef je voor de landen Sri Lanka en Thailand ook niet al te diep in de buidel te tasten. Is het dan nóg niet goedkoop genoeg voor je, dan moet je naar Bangladesh afreizen. Daar vind je namelijk het allergoedkoopste hotel ter wereld.

Allergoedkoopste hotel

Het goedkoopste hotel ter wereld heet Faridpur Hotel en staat in de hoofdstad Dhaka. Het hotel is gemaakt van vijf boten en bevindt zich aan de oevers van de Buriganga. Een nachtje slapen in het hostel van het hotel kost je slechts 34 eurocent per nacht. Wil je een kamer voor jezelf, dan betaal je 92 eurocent. Een kamer met zijn tweeën boeken kost wel wat meer: daarvoor betaal je 1 euro en 39 cent. Zoals te verwachten zijn de voorzieningen in het hotel nog minder dan basic: je hebt wel toegang tot water en een toilet maar je moet alles delen met de overige gasten.

Benieuwd hoe het hotel eruit ziet? Kijk dan op de volgende pagina!

Pagina 1/2