Stop met het kopen van deze 6 goedkope keukenspullen

goedkope keukenspullen
Deze goedkope keukenspullen zijn een investering waard

Tuurlijk, wij zijn gek op deals. Waarom zou je meer geld uitgeven aan iets wat je bij de Lidl, Action of Aldi een stuk goedkoper kan krijgen? Ook op het internet speuren we alle websites af naar de beste prijs en goedkoopste levering. Helaas gaat dit niet voor alles op, want sommige goedkope keukenspullen kun je toch écht beter in investeren en niet voor de goedkope optie gaan. Want in dat geval is goedkoop duurkoop.

Op deze manier gooi je je geld weg.

1. Plastic trommeltjes

Dacht je een nieuw, goedkoop setje plastic trommeltjes op de kop hebben getikt, blijken ze bijna onbruikbaar. De deksel sloot al niet zo lekker, maar na één keer wassen of in de magnetron sluit-ie helemaal niet meer. Ook is de pastasaus onmiddellijk in het plastic getrokken en de boel ruikt ook niet zo fris. Deze trommeltjes zijn gemaakt van de goedkoopste plastic en ook naar hoe het in elkaar zit laat te wensen over. Kies liever voor een iets duurder merk met steviger plastic.

2. Plastic snijplanken

Plastic snijplanken zijn in theorie beter omdat ze in de vaatwasser kunnen en goed schoon worden, waardoor bacteriën minder snel verspreiden. Toch lijken het een soort wegwerpvoorwerpen, aangezien deze goedkope dingen toch gauw kromtrekken en veel krassen vertonen. In die krassen kunnen weer bacteriën nestelen met alle gevolgen van dien. Investeer liever in een goede (houten) snijplank die je goed onderhoudt door hem niet in de vaatwasser te doen.

3. Papieren servetjes

Leuk, bij een etentje of gewoon aan tafel: papieren servetjes. Maar, denk ook eens aan het milieu! Je gooit ze allemaal weg waarmee je dus ook je centen weggooit. Veel goedkope winkels verkopen ook stoffen servetten die je kunt wassen. Een kleine investering, maar ze gaan wel een leven lang mee.

4. Goedkope boterhamzakjes

Het beste is natuurlijk om ze helemaal niet meer te gebruiken -denk aan het milieu- maar soms is een plastic zakje toch wel verdomd handig. Kies liever voor de iets duurdere variant, zelfs die van de IKEA zijn beter dan huismerken. Deze scheuren minder snel en zijn een stuk steviger. Je bent iets meer geld kwijt, maar je hebt ook daadwerkelijk waar voor je geld.

5. Folie

Raak jij ook zo gefrustreerd wanneer de plasticfolie of aluminiumfolie niet van de rol af komt? Waarschijnlijk gebruik je een goedkoop product. Voorkom een boel ergernis en investeer in de merkrol.

6. Slechte messen

Iedere thuiskok heeft baat bij een paar goede messen. Goedkope messen kunnen zelfs zeer gevaarlijk zijn, aangezien je moet hakken en zagen om je eten door te snijden. Kies daarom in plaats van het setje aardappelschilmesjes waarmee je probeert alles te snijden voor een paar goede, scherpe messen.

Lees ook: Maak je badkuip stralend schoon met slechts een simpel stuk fruit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Tips en Weetjes