Mensen zonder groene vingers opgelet: het is onmogelijk om deze plant dood te laten gaan

gouden pothos
De gouden pothos overleeft alles

Ben jij niet gezegend met groene vingers en overleven vetplanten en cactussen het nog niet eens in jouw huis? Probeer dan dit aangename plantje eens! De gouden pothos, ook wel verkocht als epipremnum aureum of drakenklimop ziet er fleurig uit en is onmogelijk om te laten afsterven. Deze plant is namelijk totaal niet high maintenance en kan alles doorstaan.

Hij ziet er ook nog eens leuk uit.

Gouden pothos

De gouden pothos heeft groene bladeren met stukjes geel erdoor, waaraan hij zijn naam dankt. Naar verluidt is het onmogelijk om deze plant te vermoorden, want hij doorstaat werkelijk álles. Een redacteur van Good Housekeeping kocht de plant vijf jaar geleden in een grote supermarkt en sindsdien heeft de plant heel wat overleefd. De plant overleeft te weinig water, een kleine, donkere ruimte, verhuizingen, vakanties en kantoorlicht.

Drakenklimop

Gouden pothos staat ook wel bekend als drakenklimop, maar in het Engels heeft hij een nog engere naam: devil’s ivy, oftwewel duivelklimop. Dit komt omdat de plant zelfs in het donker en zonder water nog groen blijft. Deze plant is dus werkelijk onsterfelijk, net als de duivel. Eng? Een beetje! Handig? Zeker! Bovendien zuivert deze plant de lucht.

Verzorging

De verzorging van de gouden pothos is heel makkelijk. Geef hem af en toe wat water en hij zal het prima doen. Als je het een week of twee vergeet, overleeft-ie het ook nog wel. Geef hem een leuk plekje, dit hoeft niet in de volle zon. Omdat de plant naar beneden groeit, is hij heel leuk bovenop een boekenkast of plank. Pas wel op met huisdieren, deze plant is, zoals veel planten, giftig voor honden en katten. Zet hem daarom lekker hoog, dat staat leuk en zo kunnen de beestjes er niet aan knagen.

Lees ook: Geen groene vingers? Zo hou je je planten tóch in leven

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay