Gras maaien doe je het snelst op deze manier

gras maaien snelste manier

Het maaien van het gras is op deze manier zo gepiept

Heb je een grote en vooral groene tuin? Dan kan het maaien van het gras nog een behoorlijke klus zijn, met name in de zomerperiode wanneer we genoodzaakt zijn het gras regelmatig te maaien. Toch is er een manier waarop het gras maaien zo gedaan is. Volg deze tips op en je bent zo klaar met dit klusje in de tuin!

Met deze tips gaat het maaien van het gazon een stuk sneller.

Randen

Of je nu gebruik maakt van een ouderwetse handgrasmaaier of een moderne elektronische maaier, het hele gazon moet je toch echt zelf bij langs gaan. Begin daarom altijd eerst met de randen van het gazon te maaien. Afhankelijk van de grootte van het gras in je tuin kun je een tot twee meter vanaf de randen naar binnen maaien.

Patroon

Kies vervolgens een vast patroon uit hoe je het gras gaat maaien. Wanneer je kriskras over het veld heen gaat verlies je het overzicht. Een goede manier is om zigzaggend heen en weer te gaan of een steeds kleiner rondje maken.

Extra tip

Houd er rekening mee dat gras op een bepaalde manier groeit in je tuin. Maai je het gras elke keer weer op dezelfde manier, met hetzelfde vaste patroon? Dan kan dit een nadelig effect hebben op je gazon. Kies daarom bij elke maaibeurt voor een ander patroon, zo voorkom je dat gras in een bepaalde richting gaat groeien.

Lees ook: Dit is de gouden regel om een stralend groen gazon te houden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Pixabay