Groene aanslag op je tegels? Zó maak je het schoon

groene aanslag

Handig!

Nu de lentemaanden van start zijn gegaan en de zomer steeds een stukje dichterbij komt, staat vooral onze achtertuin centraal. Want wie wil nou niet lekker in de achtertuin genieten van de zon? Als je tuin dus nog helemaal onder de groene aanslag zit, is dat natuurlijk wat minder. Dat wordt schoonmaken dus!

Biotex

Als eerst kun je het middeltje biotex proberen om de groene aanslag op je tegels en tuinmeubels te verwijderen. Door de enzymen die erin zitten is de groene aanslag binnen no-time verdwenen. Voor gebruik moet je de biotex mengen met wat lauwwarm water. Giet het vervolgens over de tegels heen en schrob gemakkelijk al het groen van de tegels. Tada!

Hogedrukspuit

Natuurlijk kun je ook met een hogedrukspuit werken om de aanslag te verwijderen. Het is misschien wel een klusje, maar binnen een paar uur zijn je tegels weer spik en span. En daar doe je het natuurlijk voor. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je tegels omdat je niet met schadelijke schoonmaakmiddelen werkt. Let wel op bij welke soort tegels je een hogedrukspuit gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld niet heel handig als je het apparaat gebruikt bij poreuze tegels. Bij zo’n soort steen kunnen namelijk ‘poriën’ ontstaan, waardoor je volgend jaar nóg meer groene aanslag krijgt.

Aardappelwater

Jep, geloof het of niet: aardappelwater kan wel degelijk werken bij het verwijderen van groene aanslag op je tegels en tuinmeubels. Door het zetmeel verdwijnen de groene algen als sneeuw voor de zon. Gooi het overgebleven aardappelwater over je tegels heen, schrob het een keer goed, spoel het water weg en tada! Je tegels zijn weer zo goed als nieuw.

Soda en groene zeep

Als laatste kun je aan de slag gaan met soda en groene zeep. Allereest meng je vijf eetlepels soda met vijf eetlepels groene zeep. Doe dit in een emmer met tien liter water en giet de gehele inhoud over je terras heen. Laat het sopje even goed intrekken en spoel dan de tegels af met water.

Lees ook: Utrecht wil inwoners laten kiezen hoe de stad het beste Oud & Nieuw kan vieren

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Cuong Do