Grote landelijke storm verwacht na het weekend

De landelijke storm gaat gepaard met windstoten tot wel 100 kilometer per uur

Nederland kan zich op maken voor een grote landelijke storm die zich na het weekend voordoet. Na verwachting zal deze storm de eerste grote storm in bijna een half jaar tijd zijn. Weerexperts spreken over ‘een grote kans op flink onstuimig weer’. Zowel aan de kust als landinwaarts kunnen windstoten van wel zeker 100 kilometer per uur voorkomen.

Grote landelijke storm

Begin augustus vorig jaar was de laatste landelijke storm van een vergelijkbaar kaliber in ons land. Deze storm zorgde voor veel schade, waaronder het instorten van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar. Meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza legt aan Nu.nl uit dat de storm nog een dag of vijf op zich laat wachten. “Maar het ziet ernaar uit dat zich in de loop van zondag en maandag op veel plaatsen in het land erg onstuimig weer met flinke wind aandient.”

Maatregelen of waarschuwingen

Net als diverse weerstations bevestigd ook Rijkswaterstaat dat Nederland zich op mag maken voor de naderende landelijke storm. “Het is echt nog te vroeg om concrete uitspraken te doen over mogelijke gevolgen voor verkeer of de waterstanden, maar als het gaat om windsnelheden van zeker 100 kilometer per uur, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk wel tot maatregelen of waarschuwingen leiden”, stelt de zegsvrouw.

Winterweer in Nederland

Het koude winterweer heeft tot op heden nog niets van zich laten zien in Nederland. Sporadisch valt er wel zo nu en dan een laagje sneeuw in plaatselijke delen van het land. Zo viel er vorige week een dun laagje sneeuw in Limburg en sneeuwde het voor een korte periode in Groningen.

Lees ook: Kankerexpert waarschuwt voor zonnebank: ‘Stop ermee’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Pixabay