Opgeruimd staat netjes: zo vouw je handdoeken volgens Marie Kondo

Nooit meer een rommelige stapel handdoeken met deze vouwtechnieken

Van theedoeken tot grote badlakens, opruimcoach Marie Kondo weet er wel raad mee. Met de vouwtechnieken van de Japanse opruimexpert bespaar je een heleboel ruimte in laden en kasten én ziet een stapel handdoeken er een stuk netter uit. En meer tijd kost het vouwen van de was je niet, want deze techniek is een stuk simpeler dan je zou verwachten.

Marie Kondo

De Japanse opruimcoach is wereldberoemd geworden met haar boeken en Netflix-serie over opruimen en organiseren. Niet alleen adviseert Marie Kondo om overbodige spullen zonder emotionele waarde de deur uit te doen, ook laat ze ons kennis maken met de beste opbergmethoden voor een opgeruimd huis. Zo heeft Marie Kondo ook voor handdoeken, van gastendoekjes tot badlakens,  speciale vouwtechnieken bedacht.

Handdoeken opvouwen

Volgens de methode van Marie Kondo stapel je de handdoeken niet op zoals je gewend bent, maar zet je ze als het ware overeind naast elkaar. Door de speciale vouwtechniek staan de handdoeken stevig rechtop als een rol en passen ze mooi naast elkaar in een lade of kast. Hiermee bespaar je ruimte én ziet je opbergruimte er een stuk netter uit. Wij zetten de vouwtechnieken voor verschillende soorten handdoeken hieronder op een rijtje. Nog niet helemaal duidelijk? Ook in de video op de volgende pagina worden de technieken stap voor stap uitgelegd.

Grote (bad)handdoeken

  • Vouw de handdoek dubbel in de lengte, leg de hoeken van beide uiteinden netjes op elkaar.
  • Vouw dan de handdoek nogmaals dubbel in de lengte en strijk glad.
  • Nu vouw je de handdoek dubbel in de breedte. Je krijgt dan een vierkante vorm.
  • Vouw de handdoek nog een keertje dubbel in de breedte. Je hebt nu een stevig opgevouwen rechthoek.
  • Zet de handdoek overeind, met de gevouwen kant naar beneden. Hij moet nu zelfstandig overeind kunnen blijven staan.
  • Zet de handdoeken op deze manier naast elkaar in een lade.

Benieuwd naar hoe je theedoeken en gastendoekjes vouwt? Lees snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2