Zijn jouw handdoeken ook net schuurpapier? Zó maak je ze weer poezelig zacht!

 

Met deze tip worden je handdoeken weer heerlijk zacht

Het is een behoorlijke domper op een fijne douchebeurt als je lekker een schone handdoek pakt en je even stevig wil afdrogen, maar je zo ongeveer je huid kapot wrijft omdat je handdoek net schuurpapier is. Hoe kan dat toch dat je handdoeken zo snel hun zachtheid verliezen en hard gaan aanvoelen? Het kan komen door huidresten- en zeep die je achterlaat op de handdoek die er met wassen ook niet helemaal afgaan. 

Daarnaast kan het komen door mineralen in het water die ervoor zorgen dat je handdoek snel zijn zachtheid verliest. Vervelend, want na een bad of douche wil je gewoon een lekker zachte handdoek! Gelukkig hoef je je handdoeken niet meteen in de container te gooien, want je kan er makkelijk voor zorgen dat ze van schuurpapier weer veranderen naar dons.

Het is sowieso altijd een goed idee om je handdoeken op een hoge temperatuur te wassen, hiermee verwijder je de overtollige resten zeep, huid en wasmiddel die ze zo ruw maken. Daarnaast kan je het beste een kopje azijn of ammoniak toevoegen aan het wasmiddel als je de handdoeken was. Ammoniak zorgt ervoor dat wasmiddel niet aan stoffen kan blijven kleven, terwijl azijn hetzelfde effect heeft op de mineralen die in het water zitten. De dubbele werking van deze twee ingrediënten zal er gegarandeerd voor zorgen dat je handdoeken heerlijk zacht worden. En hoewel dit wat tegenstrijdig klinkt kan je de wasverzachter ook het beste laten staan, je handdoeken worden er misschien wel wat zachter van, maar ze absorberen veel minder goed.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels