Waarom je handdoeken voortaan beter kunt rollen in plaats van vouwen

handdoeken
Handdoeken oprollen heeft veel voordelen

Vouw jij handdoeken altijd op nadat ze uit de droger of van de waslijn komen? Wij deden dit wel altijd! Een nette stapel handdoeken ging zo de kast in. Maar wist je dat het veel handiger is om de handdoeken op te rollen? Dit scheelt niet alleen ruimte, maar het heeft nog veel meer voordelen.

Wij doen het voortaan altijd zo.

Zachte handdoeken

Droog jij je regelmatig af met een harde, ruwe handdoek? Heb je al geaccepteerd dat dit gewoon is hoe het gaat in jouw huishouden? Dit hoeft helemaal niet! Je kunt er namelijk zelf voor zorgen dat je handdoeken lekker zacht blijven. Vaak worden handdoeken hard en ruw omdat je bepaalde fouten maakt bij het wassen en bij het drogen.

Fouten

Een paar dingen die je moet voorkomen bij het wassen en drogen van handdoeken zijn onder andere het gebruik van wasverzachter. Ze worden hier in eerste instantie zachter van, maar ze zijn minder absorberend en zeepresten blijven achter in de vezels van de handdoeken. Gebruik liever andere technieken om ze zacht te krijgen. Doe ze bijvoorbeeld in de droger op een lage stand.

Rollen

Handdoeken worden hard als ze niet goed door kunnen luchten. Dit gebeurt als ze bijvoorbeeld lang in de droger liggen als die al klaar is of lang op een droogrekje hangen waar ze vlak bij elkaar hangen. Rol ze nadat ze droog zijn liever losjes op. Hierdoor blijven ze zacht. Ook scheelt het veel in ruimte, want een paar opgerolde handdoeken nemen minder ruimte in beslag dan een stapel! Het kan erg chique ogen, zoals in een hotel of bij de sauna. Ga jij het proberen?

Lees ook: Met deze 5 tips worden en blijven je handdoeken lekker zacht

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Videostill