Handig in huis: dit kun je allemaal doen met rubberen elastiekjes

elastiekjes

Kende jij deze zes trucjes al?

Iedereen heeft wel rubberen elastiekjes in huis. Toch altijd handig om te bewaren… Maar waarvoor eigenlijk? Wij zetten een paar trucjes op een rijtje, want voor deze alledaagse dingen komen ze heel goed van pas!

Glazen pot openen

Een rubberen elastiekje kan helpen om net wat makkelijk de deksel van een glazen pot te draaien. Wikkel hiervoor het elastiekje rondom de rand van de deksel. Hierdoor heb je meer grip en zijn er minder spierballen nodig om de pot te openen. Handig!

Zet de vuilniszak vast

Glijdt de vuilniszak steeds naar beneden, de prullenbak in? Heel vervelend om er bij het verwisselen van de zak achter te komen dat de helft van het afval naast de vuilniszak is beland… Met een elastiekje voorkom je dit voortaan. Vouw de bovenkant van de vuilniszak over de rand van de vuilniszak en zet deze vast met een groot elastiek.

Lepel rechtop houden

Ben je lekker aan het koken of bakken, glijdt de lepel opeens zó de beslagkom of sauspan in. Met als gevolg: een vies handvat en vette vingers. Door voortaan een elastiekje om het uiteinde van de lepel te binden, glijdt hij niet meer weg als je hem in de kom laat staan.

Minder zeep verbruiken

We hebben er de afgelopen maanden heel wat liters handzeep doorheen gejast. Is jouw zeeppompje ook zo snel leeg? Je kunt de zeep zuiniger doseren met behulp van een rubberen elastiek. Wikkel het elastiekje rondom de hals van de zeeppomp. Daardoor kun je ‘m minder ver naar beneden duwen en komt er een kleinere hoeveelheid zeep uit de pomp. Zo gaat de inhoud stukken langer mee!

Appels vers houden

Wil je jouw kind een gesneden appeltje meegeven? Of snoep je zelf graag een appel, maar eet je ‘m niet in één keer op? De gesneden appel krijgt dan al snel een onaantrekkelijke, bruine kleur. Dit kun je voorkomen door de appelpartjes met een elastiekje weer tegen elkaar te binden – zo komt er niet te veel lucht bij. Wel belangrijk: de schil moet nog om de buitenzijde van de appel zitten. Maar hé, juist daar zitten de vezels en voedingsstoffen in.

Houd de snijplank op z’n plek

Een verschuivende snijplank is levensgevaarlijk, want voor je het weet zet je het mes op de verkeerde plek. Houd de snijplank op z’n plek door aan beide uiteinden een elastiekje te binden. Het rubber zorgt voor grip op de ondergrond waardoor de snijplank stabiel blijft liggen.

Lees ook: Met dit trucje gaat de gulp van je broek niet meer zomaar open

Bron: Libelle.be | Beeld: Pexels