Handig: deze vier kamerplanten overleven zelfs in een donker hoekje

kamerplanten-donker-hoekje

Deze kamerplanten durven wij wel aan!

Wil je graag wat meer groen in je huis, maar heb je te weinig zonlicht? Geen zorgen, want er bestaan ook kamerplanten die in een donkere omgeving kunnen overleven. En ja, ook als je geen groene vingers hebt! 

1. Het venushaar

Het venushaar hoort bij de varenfamilie en is perfect voor in een donkere badkamer. De plant houdt namelijk van een koele, schaduwrijke plek. Het liefst met een hoge luchtvochtigheid. Hij is juist geen fan van de zon, want dan verschrompelen de tere blaadjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sydney Plant Nerd (@plantaloonie)

2. Begonia Rex

Een opvallende plant met prachtige blaadjes, zo omschrijven we de Begonia Rex het beste. Hij heeft weinig direct zonlicht nodig en houdt niet van te veel water. De plant vindt het het fijnste om na een plens water volledig uit te drogen, weet Roomed ons te vertellen. Mooi makkelijk!

3. Calathea

De Calanthea zorgt niet voor groen in je interieur, maar ook paars. De onderkant van de bladeren zijn namelijk paars. Ook deze plant hoeft geen plekje in de zon, en worden de tekeningen op de bladeren door te veel zonlicht juist onduidelijker. Kortom, perfect voor een donker hoekje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Naturalist Blog (@hedera.helix92)

4. Aspidistra

Wie wel groene vingers heeft, moet zeker de Aspidistra proberen. Het duurt even voor de plant gegroeid is, maar daarna is hij heel gemakkelijk om te verzorgen. Zet hem wel meteen in een donkere hoek zodat-ie aan de omgeving kan wennen. Verder kan de plant zowel goed tegen hoge als lage temperaturen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patch ? (@patchplants)

Lees ook: Met deze planten in je raamkozijn komen er geen vliegen meer binnen

Bron: Roomed | Beeld: Pexels