Handig: met deze tips vlieg je zo door de rijen op Schiphol heen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Lange rijen, uitgeputte mensen en heel veel irritatie: het is enorm druk op Schiphol. Door personeelstekort sta je uren in de rij en haal je soms zelfs je vliegtuig niet… Geen goed begin van je vakantie. Met de volgende tips ga je goed voorbereid op pad en kom je sneller bij de gate aan.

Online inchecken

Ongeveer 24 uur voor vertrek is het mogelijk om thuis alvast in te checken. Je ontvangt dan direct je boarding pass. Als je alleen handbagage hebt, ben je super snel door de eerste rijen op Schiphol heen. Heb je ook nog ruimbagage? Dan moet je die wel nog even afleveren. Check even bij jouw vliegtuigmaatschappij hoe lang van tevoren je kunt inchecken. Bij sommige maatschappijen kan het pas vanaf vier uur van tevoren.

Slim inpakken

Hoe meer spullen er in je handbagage zitten, hoe langer het kan duren voor je door de douane heen bent. Pak je tas of koffer dus slim in. Zorg ervoor dat je de spullen die je niet direct nodig hebt in je ruimbagage stopt, dan loop je fluitend door de controle heen.

Vloeistof en elektronica

Wat een gedoe is het altijd als je er vlak voordat je bij de controle bent achter komt dat je nog een flesje water in je tas hebt zitten. Of als je even bezig bent met het in- en uitladen van je laptop, tablet en telefoon in de bakken die door de scan gaan. Gelukkig heeft Schiphol daar zelf al een oplossing voor gevonden. Door de nieuwe CT-scans mag alles in je tas of koffer blijven zitten, al blijft het slim om vloeistoffen zoveel mogelijk in je ruimbagage te stoppen. Ook mogen de verpakkingen nog steeds niet meer dan 100 ml bevatten als ze toch in je handbagage meegaan.

Lege zakken

Die nieuwe scans zorgen ervoor dat je niet meer van alles uit je tas hoeft te halen, maar de scanner waar je zelf doorheen moet is helaas nog niet zo geavanceerd. Wees er dus op voorbereid dat je gelijk al je zakken leegmaakt en je jas uitdoet. Ook laarzen moeten uit, dus bedenk van tevoren dat je lage schoenen aantrekt. Zo zit je binnen no time op je vlucht richting die zonnige vakantiebestemming!

Lees ook: Douane tip: deze kleding kan inchecken op het vliegveld vertragen

Bron: Libelle, Schiphol.nl | Beeld: Unsplash