Handig! Met deze truc laat je je kaarsen véél langer en mooier branden

kaarsen

Gezellig, de kaarsen mogen weer aan!

De herfst is aangebroken en dat is natuurlijk het seizoen bij uitstek om weer gezellig de kaarsjes aan te steken. Ziet er natuurlijk heel sfeervol uit, maar als je elke avond de kaarsen aansteekt ben je binnen no-time een klein fortuin kwijt aan de aanschaf ervan. Waxinelichtjes, stompkaarsen en dinerkaarsen: ze zijn prachtig maar goedkoop is anders.

Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes waarmee jij langer van je kaarsen kan genieten! Voortaan laat jij ze beter branden (zonder dat irritante geflakker) en gaan ze bijna een keer zo lang mee. Dus, steek vanavond lekker de kaarsjes aan, maar doe dit eerst even:

  1. Lont: door een stukje van de lont te knippen, krijg je een mooie en grote vlam én blijft de rand van je kaarshouder schoon.
  2. Kaarsvet: om je kaars de eerste keer te laten branden heb je wat tijd nodig. Het beste is namelijk om de kaars pas uit te blazen als de bovenste laag van het kaarsvet helemaal is gesmolten. Als je dit niet doet ontstaat er een kuil rondom de lont waarin deze uiteindelijk zal verdwijnen, ver voordat je kaars op is. Zonde!
  3. Zout water: volgens sommigen werkt het ook om kaarsen eerst een nacht in zout water te leggen, zodat ze minder druipen.
  4. Luchtstromen: om roetvlekken te voorkomen, kun je een kaars beter uit de buurt van airco’s ventilatoren, open ramen en kachels houden. De luchtstromen zorgen namelijk voor een wakkerende vlam en dit zorgt weer voor zwarte vlekken op kaarshouders en muren.

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld kerstwereld hendrks