Handig! Met dit keukenmiddeltje krijg je een strijkijzer weer schoon

strijkijzer

Zo is je strijkijzer weer als nieuw

Na verloop van tijd komen er vlekken op de onderkant van je strijkijzer. Dat ziet er natuurlijk niet zo mooi uit, maar gelukkig is er een eenvoudige manier om ‘m weer blinkend schoon te krijgen. Je hebt hier maar twee dingen voor nodig, en die zijn in elke keuken te vinden! Wij vertellen je er meer over. 

Vieze strijkzool

Als je de strijkbout regelmatig gebruikt, heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat de strijkzool na een tijdje vies wordt. Er komt dan een donker laagje het ijzer. Niets geks, want dit zal iedereen hebben. Met een eenvoudig trucje kun je hem weer helemaal schoon krijgen. Elsbeth Drijver legt in een video van Libelle uit hoe je te werk gaat.

Keukenmiddeltjes

Je hebt hier mee twee dingen voor nodig, namelijk keukenzout en keukenpapier (of bakpapier). Wij weten vrij zeker dat dit in iedere keuken aanwezig is, dus je kunt meteen aan de slag! Zo pak het aan: schep een flinke eetlepel keukenzout op het keukenpapier. Bakpapier werkt overigens ook. Strijk daar vervolgens met de strijkbout op de heetste stand overheen. Niet met water, niet met stoom, alleen de heetste stands – en dat is linnen. Strijk vervolgens 1 minuut lang over het zout. Zet het strijkijzer daarna neer en laat ‘m afkoelen.

Als nieuw

In de video laat Elsbeth nog even zien hoe makkelijk het is. Een flinke hoeveelheid zout op een stapel keukenpapier is het enige dat je nodig hebt. Na het afkoelen neem je de strijkzool even af met een doekje et voilà, hij is weer blinkend schoon en als nieuw. Kind kan de was doen!

Lees ook: Zo verwijder je na het strijken die vervelende strijkplekken uit je kleding

Bron: Libelle | Beeld: Pexels