Hang jij de was weleens binnen op? Dit is waarom je dat beter niet meer kunt doen

was

Doe de was liever in de droger

Niet elk huishouden heeft de luxe om over een droger te bezitten: soms is er geen plek voor een dergelijke logge machine en soms is er ook geen geld voor. Het enige wat je dan kunt doen met je was, is het op een wasrekje hangen. Doe je dit echter altijd binnen? Dan je moet je dit even lezen.

Je kunt de was beter niet meer binnen ophangen.

Luchtvochtigheid

Goed, je hebt niet altijd een keus, maar we gaan het je toch vertellen: het is niet heel goed om de was binnenshuis op te hangen. Laat je je wasgoed wel binnen drogen, dan verhoog je de luchtvochtigheid met zo’n dertig procent, laat The Asthma Society of Ireland weten. Door de hogere luchtvochtigheid is de kans op het ontstaan van giftige schimmels veel groter. “Een vochtige omgeving stimuleert de groei van schimmels die sporen vrij kunnen geven. Deze sporen kunnen bij mensen mogelijk allergische reacties veroorzaken,” vertelt een woordvoerder van The Asthma Society.

Schimmels en sporen

Deze schimmels en de sporen die zij vrijgeven zijn vaak niet zichtbaar met het blote oog. Zo kan iemand opeens veel allergische klachten ervaren terwijl het niet duidelijk is waar deze klachten van afkomstig zijn. Overigens hoeft niet iedereen last te krijgen van de schimmels en sporen: voornamelijk mensen met astma, die door hun aandoening gevoeliger zijn voor schimmels en sporen, kunnen een verergering van hun astmaklachten ervaren. Ook kunnen de schimmels een negatief effect hebben op de huid.

Benieuwd naar de bijkomende klachten? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2