Heb je een fiets en hou je van bloemen en planten? Dan is dit echt iets voor jou!

Fietsen zijn altijd het groene alternatief geweest voor auto’s en nu zijn fietsen zelfs nog groener geworden dankzij deze schattige fietsvazen, of beter gezegd fietsvaasjes. Ze zijn gemaakt door Colleen Jordan, een in Atlanta, in de Verenigde Staten woonachtige ontwerpster die eigenaar is van Wearable Planter. Dat is een bedrijf dat is toegewijd aan producten die je in staat stellen om bloemen en planten met je mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. Deze vazen zijn 3D geprint, met de hand afgemaakt en ze zijn eenvoudig aan je stuur te bevestigen. Naast de vazen verkoopt Wearable Planter ook 3D geprinte sieraden, zoals kettingen en badges die een kleine levende plant bevatten.

Colleen haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen, maar ze werd ook gemotiveerd om haar eigen bedrijf te starten toen professoren van Georgia Tech en de Lund Universiteit maar weinig interesse toonden in waarvan ze toegeeft dat het een beetje vergezochte ideeën zijn. “Bijna iedere professor aan wie ik dit idee presenteerde zei dat ik het niet kon uitproberen in hun lessen, wat me natuurlijk motiveerde om deze ideeën werkelijkheid te laten worden.” Ben je geïnteresseerd geraakt in de fietsvazen, dan kun je ze op de website Etsy kopen, net als haar andere producten.

Overigens deelden we eerder een minstens zo interessant artikel met jullie over een bijzondere manier van planten houden in ruimtes waar maar weinig of zelfs helemaal geen zonlicht is, dat artikel vind je hier. Heb je genoten van dit artikel? Dat vinden we altijd leuk! Deel het dan vooral ook met al je vrienden, familie en kennissen!


Pagina 2/2