Heb je last van hooikoorts? Vermijd deze planten in je tuin!

hooikoorts

Weg ermee!

Je zult het vast al hebben gemerkt, maar het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Dat is natuurlijk super balen voor de mensen die hier last van hebben. Toch kun je er van alles aan doen om er zo min mogelijk last van te krijgen. Te beginnen bij déze planten in je achtertuin.

Hooikoorts

Traanogen, een loopneus en niezen tot je erbij neervalt: hooikoorts is terug. Balen! Nu de temperaturen stijgen, beginnen er weer superveel pollen in de lucht te hangen. Gelukkig kun je zelf ook genoeg doen om hooikoortsklachten te verminderen. Te beginnen bij het vermijden van deze planten in je tuin.

Siergrassen

Allereerst moet je siergrassen te allen tijde vermijden als jij erg veel last hebt van hooikoorts. Siergrassen zorgen namelijk het meest voor hooikoortsklachten. Wil je niet hebben dus! Natuurlijk betekent dit niet dat je helemaal niks qua gazon in je tuin kan hebben, maar probeer het gras dan wel zo kort mogelijk te houden. Let wel: siergras en een gazonnetje zijn twee andere dingen, dus kijk goed wat je in je tuin plant en vermijdt siergras!

Mediterrane planten

Ook mediterrane planten staan er bekend om dat ze veel pollen produceren. Zo kunnen dat olijfbomen of een cipres plant zijn. Wil jij je tuin nou wel in de mediterrane sferen, maar geen hooikoortsklachten? Kies dan voor mediterrane planten uit de noordelijkere gebieden en niet uit het Middellands zeegebied.

Onkruid

Hoewel je bij onkruid zou denken dat het onschuldig is, zijn ook deze ‘hooikoortsopwekkers’. Vooral het onkruid van een weegbree kan zorgen voor hooikoortsklachten. Maar ook onkruid van andere grassoorten kunnen funest zijn voor mensen die last hebben van hooikoorts. Weg met dat onkruid dus!

Welke planten dan wel?

Oké, nu we weten wat we niet in onze tuin kunnen planten als je last hebt van hooikoorts, is het natuurlijk handig om te weten wat je dan wél kan planten in je tuin. Er zijn namelijk genoeg planten die je gewoon in je tuin kunt plaatsen zonder dat je last krijgt van hooikoorts. Denk bijvoorbeeld aan planten met felgekleurde bloemen en waterplanten, als je een vijver hebt.

Lees ook: Wanneer ga je op je energierekening merken dat de energieprijzen dalen?

Bron: Vriendin | Beeld: Pixabay