Heb jij dit thuis staan? Déze dingen in huis maken je ongemerkt ongelukkig

Maakt de inrichting van jouw huis je onrustig?

Je huis is dé plek waar je tot rust kan komen en jezelf kan zijn. Daarom is het ook erg belangrijk dat je inrichting rust bevordert en niet voor stress of gejaagdheid zorgt. Voelt jouw huis niet als een thuis en wordt je gestresst door je omgeving? Dat kan komen door de spullen waarmee jij jezelf omringt. Uit onderzoek is gebleken dat de onderstaande dingen in huis invloed kunnen hebben op je humeur en je zelfs ongelukkig kunnen maken.

  1. Kinderspeelgoed: als je kinderen hebt kun je er niet omheen dat er soms wat speelgoed door het huis rondslingert. Maar als alle oppervlakten bezaaid zijn met barbies, tekeningen en kleurpotloden ziet het huis er ontzettend rommelig uit en hier wordt je hartstikke onrustig uit. Zorg ervoor dat je kinderen hun speelgoed aan het einde van de dag opruimen en koop ook vooral niet te veel, driekwart gebruiken ze niet eens.
  2. Verplichte erfstukken: natuurlijk had je tante de beste bedoelingen toen ze dat vreselijke theeservies aan je gaf, maar dat hoeft niet te betekenen dat jij het ook mooi vindt. We voelen ons vaak verplicht om erfstukken en geschenken in huis te zetten, maar als je er niet gelukkig van wordt is dat ook zonde. Dus, gewoon de container in of naar zolder verbannen!
  3. Jeugdherinneringen: je favoriete pop of knuffel van toen je jong was hoef je natuurlijk niet weg te gooien, daarvoor is de emotionele waarde te hoog. Maar om hem nu prominent op de schouw te zetten is ook weer niet echt nodig. Stop hem weg in een doos zodat je er op bepaalde momenten naar kan kijken.
  4. Verzamelingen: spaarde je vroeger lp’s en hebben ze nog steeds een belangrijk plekje in huis, maar ben je allang gestopt met verzamelen? Leg ze op zolder of doe ze weg. Wie weet kun je er iemand anders blij mee maken.
  5. Gordijnen: die grote, taupekleurige gordijnen leken een heel goed idee, maar achteraf maken ze de woonkamer alleen maar donkerder. Daarnaast trekken ze onmiddellijk al het stof in je huis aan. En elke keer dat je er naar kijkt, denk je daar aan. Gordijnen kan je het beste in een lichte kleur kopen, dit brengt veel meer leven in je huis.
  6. Gebrek aan planten: om je huis een echt thuis te maken heb je groen nodig, veel groen! Het hoeft geen jungle in de woonkamer te worden, maar een mooie, groene plant kan wonderen doen voor de sfeer in huis.
  7. Verlichting: de verkeerde verlichting kan je huis erg ongezellig maken. Plafondverlichting is er niet voor de leuk, dat is praktisch. Die laat je dan ook uit als je lekker op de bank zit, investeer dus in mooie sfeerverlichting. Dit maakt een wereld van verschil.

Deze tip bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels