Heb jij je kerstversiering al van zolder gehaald? Dat schijnt een goed teken te zijn…

Hier worden wij blij van!

Je hebt mensen die midden november de kerstversiering al uit het stof trekken, maar je hebt ook mensen die netjes wachten tot Sinterklaas ons land weer heeft verlaten. Behoor je tot de eerste groep mensen en hangen de lampjes bij jou in augustus al in het huis? Dan hebben we goed nieuws voor je! 

Heb jij al kerstversiering in huis? Dan heb je hartstikke gezond bezig!

Kerstversiering
Lampjes, bomen, kerstballen en kerststukjes; voor veel mensen betekent kerst het huis volhangen met kerstversiering. Heel veel mensen beginnen echter pas met het ophangen van de versiering nadat de sint ons land heeft verlaten of soms zelfs pas een paar dagen voor kerst. Ben jij echter een vroege vogel wat de kerstlichtjes betreft? Dan kan dit zomaar eens een positieve uitwerking op je gezondheid hebben!

Fijne herinneringen
Volgens psychologen komt dit doordat we de kerstversiering associeren met ons jeugd, met fijne herinneringen en met de prettige gevoelens van samenzijn. Zie je de kerstversiering in je huis hangen als je ‘s ochtends opstaat, dan begin je met een goed en een gelukkig gevoel aan de dag. Dit gevoel blijft naar voren komen iedere keer als je de kerstspulletjes in het oog krijgt; iedere keer weer denk je eventjes – misschien zelfs onbewust- aan een fijne en warme herinnering. Kortom; gewoon ophangen die boel dus!

Dit vind je misschien ook leuk: Houd jij ook enorm van kerstmuziek? Dan moeten je dit even lezen!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Metro UK