De herfst is aangebroken; zo maak je je huis knus en gezellig!

gezellig

Nu wil je helemaal niet meer naar buiten!

De herfst is aangebroken en dat betekent dat het buiten weer kouder wordt. Hierdoor wordt binnenzitten een steeds verleidelijker idee. Maar dan moet het binnen natuurlijk wel lekker gezellig worden gemaakt. Met deze tips maak je het binnen lekker knus en gezellig!

Als de blaadjes van de bomen vallen is er niets lekkerders dan binnen zitten!

Kleedje
Als het buiten donkerder en kouder wordt, kan het een ware traktatie zijn om na een dag hard werken onder een kleedje te kruipen op de bank. Leg daarom een mooie wollen plaid op de bank; dit is niet alleen lekker om jezelf in te wikkelen maar ziet er ook nog eens hartstikke knus uit. Probeer qua kleur om weg te blijven bij grijs, zwart en wit en kies liever een kleur die gezelligheid uitstraalt zoals okergeel.

Kussens
Ook niet onbelangrijk bij een lekkere relaxsessie op de bank is een partij fijne kussens. Kies deze kussen in de kleuren van de rest van je accessoires, van de bank en van je kleedje en je zult zien dat je ook nog een eenheid creëert.

Kaarsjes
Wat natuurlijk ook niet in een gezellig huis mag ontbreken zijn een paar kaarsjes. Door het gebrek aan licht gedurende de dag kunnen we ons somber gaan voelen en een beetje extra licht is dan wel aangenaam. Een geurkaars met je favoriete geur draagt ook nog eens bij aan een goed humeur!

Kleuren
Ook bepaalde kleuren kunnen gevoelens bij ons oproepen; zo worden we rustig van de kleur blauw en krijgen we energie van de kleur oranje. Ook passen verschillende kleuren beter bij het ene seizoen dan bij het andere; zo is blauw bij uitstek een kleur voor de zomer en zien we in de herfst liever warme tinten als bruin en aubergine. Deze tinten in je interieur verwerken door je accessoires aan te passen kan het ook heel gezellig maken!

Ff dimmen!
Wij snappen überhaupt niet waarom je je huis zou inrichten met verlichting die doet denken aan de TL-buizen op kantoor, maar je ziet het toch in vele huishoudens terugkomen. Geloof ons, hier wordt je huis echt niet gezelliger van. Effe dimmen die lichten dus!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Homify | Beeld: Pinterest