Herfstweer op komst: dit weekend de laatste zonnestralen

herfstweer

Op sommige plaatsen wordt het zondag 24 graden

Nog even en de truien en warme jassen mogen weer van zolder gehaald worden. De herfst ligt namelijk op de loer en daar gaan we vanaf volgende week zeker wat van merken. Gelukkig hebben we eerst nog een zonnig weekend in het verschiet, verzekert Buienradar. 

Zonnig weer

Wie nog een graantje van de zomer wil meepikken, moet dit weekend naar buiten. Het wordt namelijk heerlijk zonnig weer, vertelt meteoroloog Marc de Jong van Buienradar aan RTL Nieuws. Wie nog een terrasje wil pakken, kan dus het beste dit weekend op pad gaan.

24 graden

Volgens De Jonge wordt zondag de beste dag om van de zon te genieten. Dan wordt het namelijk een graad of 20 in het midden en 22 in het zuiden. In het oosten hebben ze geluk want daar wordt het zelfs 24 graden. “Er is weinig wind, dus het voelt echt lekker aan, aldus De Jonge.

Herfstweer

Volgens De Jong kan dit wel het laatste prachtige nazomerweekend zijn, want vanaf volgende week wordt het echt herfstig. Dan wordt verwacht dat de temperaturen meer dalen en er vooral flink wat regen valt. “Zondagavond kunnen er al regen- en onweersbuien voorkomen in Limburg, die trekken in de nacht langs de grens naar het noorden”, legt de meteoroloog uit. “We gaan nu een periode in met een graad of 16 en elke dag wel regen. Maar dat is voor deze tijd van het jaar ook helemaal niet vreemd.” Wij pakken nog wat zonnestralen mee voor het echte herfstweer begint!

Lees ook: Deze verrassende dingen doet de herfst met je lichaam

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Clay Banks