Hierom moet je de kruipruimte in je huis goed isoleren

kruipruimte isoleren

Zo blijft je huis in de winter lekker warm

Bijna iedereen heeft wel een kruipruimte in zijn woning. Veel mensen weten echter niet dat ze deze goed moeten isoleren. De reden is dat je warmtecomfort creëert in je woning en daardoor gaat je energierekening flink omlaag. We leggen je uit hoe je dat doet.

Wat is de reden om je kruipruimte te isoleren?

Om een kruipruimte te isoleren kun je het best een combinatievloer gebruiken. De Woodstock combinatievloer bestaat uit het volgende: je verwijdert eerst de oude houten vloer en brengen een laag schuimbeton aan van, bij voorkeur, tussen 50 en 60 cm. Daarop komt dan vloerverwarming die wordt gevoed met warm water. Op de vloerverwarming komt een sneldrogende cementdekvloer, daarop een laagje egaline en dan bv een pvc-afwerkvloer. De vloerverwarming wordt vaak gevoed door een warmtepomp en de warmtepomp wordt weer gevoed door zonnepanelen.

Wat levert kruipruimte isolatie op?

Het verdienmodel van een kruipruimte isoleren is als volgt: in de kruipruimte creëer je een dichte laag waardoor de koude vochtige lucht niet naar boven kan. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten. De energiekosten zullen dalen en het comfort van de woning gaat omhoog. Tevens wordt je woning ook meer waard. Bij verkoop heb je een beter energielabel waardoor de woning voor een hogere prijs verkocht kan worden. Je krijgt er dus meer voor dan je ervoor betaald hebt. Het is mogelijk om voor de Woodstock combinatievloer een hypotheeklening aan te vragen. Vanuit een bouwdepot kun je het isoleren van de kruipruimte financieren.

Ongediertebestrijding

Kruipruimte isolatie is ook heel goed tegen ongedierte. Ongediertebestrijding zorgt ervoor dat bijvoorbeeld zwammen, boktor of houtworm in je oude houten vloer geen kans krijgen. Ook schimmels die de vloer aan kunnen tasten zijn verleden tijd. Als je de kruipruimte vult met schuimbeton dan creëer je een dichte laag waardoor ongedierte, schimmels geen kans krijgen en de oude houten vloer niet aan kunnen tasten.

Hoe lang duurt het aanbrengen van kruipruimte isolatie?

Het isoleren van de kruipruimte kan 1 werkweek duren. Meestal begint het bedrijf op maandag met het slopen van de oude houten vloer. Deze oude vloer wordt er eerst uitgehaald en dan zorgen ze dat de kruipruimte helemaal vrij is van oude houten balken en eventueel andere spullen zoals puin. Hierna wordt er een inspectie van het leidingwerk, dus riool, elektra en waterleiding gedaan. Is het goed, dan is het goed. Is het niet goed dan moet het vervangen worden. Dit zit meestal niet in de prijs inbegrepen. Woodstock heeft wel goede contacten met de loodgieter die de vloerverwarming aanbrengt. Hij kan de kruipruimte inspecteren op leidingwerk. Meestal kan het bedrijf de spullen die vervangen moeten worden snel vervangen. Als alles goed, is worden alle leidingen vastgezet met piketpalen zodat ze niet kunnen gaan drijven. Daarna gaat de vakman de kruipruimte voorzien van een laag gerecycled plasticfolie waardoor je een bak creëert die waterdicht is. Dan kun je de kruipruimte vol laten lopen met schuimbeton. Schuimbeton breng je op een laag aan en daarbovenop komt dan de vloerverwarming, en daarna dekvloer. Na het aanbrengen van het schuimbeton moet je 48 uur wachten tot het beloopbaar is.

Wanneer brengen wij de vloerverwarming aan?

De vloerverwarming wordt dan aangebracht, 48 uur nadat het schuimbeton is gestort. Maandag storten van het schuimbeton, is woensdag aanbrengen van de vloerverwarming. De vloerverwarming wordt aangebracht op noppenplaten van gerecycled plastic die fungeren als vochtscherm en daar kunnen de slangen op worden vastgeklikt. Als de slangen aangebracht zijn, kunnen ze worden aangesloten op een vloerverwarming verdeler. Hier bovenop komt dan de sneldrogende dekvloer. Als ze dan op woensdagochtend de vloerverwarming leggen, dan kunnen ze ’s middags de sneldrogende cementdekvloer aanbrengen. Hierna moet de vloer 5 dagen drogen. Op maandagochtend legt het bedrijf dan de pvc-vloer. Theoretisch kan het wel in een week maar meestal is het 1 werkweek + 1 dag.

Welke voordelen heeft het isoleren van de kruipruimte met schuimbeton nog meer.

De kruipruimte isoleren met schuimbeton heeft meer voordelen. Het grondwater dat mogelijk omhoog kan komen na heel veel regenval, kan niet meer de kruipruimte in. De kruipruimte is goed afgesloten want hij ligt vol met schuimbeton en gerecyclede folie en daar kan het grondwater niet doorheen. Mocht het grondwater omhoogkomen, dan kan het niet in je vloer trekken en blijft de kruipruimte droog en heerlijk warm. Hiermee houd je warme vloer en warme voeten.

Wat kost schuimbeton?

Wat zijn de kosten van schuimbeton? Die vraag wordt natuurlijk vaker gesteld door mensen die hun kruipruimte willen isoleren. Per kuub kost dat zo’n 40 tot 90 euro, maar wat het werkelijk kost hangt af van diverse factoren, waaronder de diepte van je kruipruimte, en de grootte van de vloeroppervlakte. Een offerte opvragen is het beste wat je in dit geval kunt doen, want daarmee weet je wat de exacte korten zijn voor jouw kruipruimte, en voor de hoeveelheid schuimbeton die jij nodig hebt. De mensen van Schuimbeton.info en van Woodstock Vloeren kunnen je helpen en een offerte verstrekken. Ook specifieke vragen zijn prima te beantwoorden door de specialisten van deze sites.

Is een kruipruimte isoleren met schuimbeton duurzaam?

Een kruipruimte isoleren met schuimbeton is indien uitgevoerd door Woodstock Vloeren heel erg duurzaam. De eiwitten die gebruikt worden zijn dierlijke eiwitten, zoals eieren en slachtafval. Dierlijke eiwitten zijn hartstikke goed, milieuvriendelijk, afbreekbaar, het lost op, blijft niet hangen, en er worden niet zoals palmolie, bossen voor gekapt. Het duurzame schuimbeton van Woodstock is 100% biologisch afbreekbaar. Mocht de woning over 30 of 40 of 50 jaar gesloopt worden, dan is het eenvoudig te recyclen. Het kan makkelijk verpulverd worden tot zand en het kan in allerlei soorten bouwmaterialen gebruikt worden.

Een ander groot voordeel is dat de Woodstock schuimbeton isolatie door hele goede machines wordt gemaakt. Deze machines draaien niet op dieselmotoren maar werken op duurzame stroom van zonnepanelen. Het water dat ze gebruiken nemen ze niet mee en ze slepen ook geen groot dieselaggregaat en zware materialen mee. Ze rijden juist met zo min mogelijk gewicht over de weg.

De auto zetten ze bij u voor de deur. De auto voeden ze dan met stroom vanuit woningen die stroom opwekken met zonnepanelen die op de daken liggen. Daarmee creëren ze een duurzame werkomgeving. Woodstock is de enige aanbieder van kruipruimte isolatie die dit doet.

Beeld: Pexels