HIEROM moet je nóóit in slaap vallen met je smartphone in de oplader naast je… Levensgevaarlijk!

smartphone

Val jij ook wel eens in slaap met je smartphone aan de oplader? Niet doen!

Slapen met je telefoon naast je: we doen het eigenlijk allemaal wel. Velen van ons gebruiken de smartphone als wekker, dus het is wel nodig om hem én in de buurt te hebben en natuurlijk met een volle batterij.

Daarom ligt hij bij ons ook altijd dichtbij op het nachtkastje op te laden, soms zelfs op bed. Dit deed ook de Amerikaanse Wiley Day, totdat het hem bijna zijn leven kostte. Hij sliep zoals elke nacht met zijn iPhone naast zich maar had niet kunnen voorspellen dat hij hierdoor bijna nooit meer wakker zou worden…. De telefoon, die Day elke nacht aan de lader doet, raakte in zijn slaap los van de oplader, waardoor het contactpunt vrij kwam te liggen.

Toen het contactpunt in aanraking kwam met de ketting die hij om zijn nek had, kreeg hij zo’n grote elektriciteitsschok door zijn lichaam dat hij uit bed werd geslingerd. Wonder boven wonder wist Day zelf – net op tijd – de snoer van zijn nek los te trekken. Hij werd door zijn nicht, die in een andere kamer lag te slapen, met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hier werden de tweede- en derdegraads brandwonden die hij in zijn nek had opgelopen behandeld. Day is met zijn verhaal naar de Amerikaanse media gestapt, omdat hij weet dat er veel mensen zijn die ook met hun telefoon naast zich in bed slapen. Maar Day niet meer, hij laadt zijn telefoon voortaan gewoon op in de keuken…

Wiley-Day

Bron: Linda