Hij stopt vier tomaten in plakken in de grond en kijk wat er gebeurt!

tomaten plakken grond

Zo kweek je binnen 10 dagen je eigen verse tomaten

Houd je van zelfgekweekte tomaten? Dan is deze handige tip echt wat voor jou! Hoe vers je deze sappige, rode groenten ook kunt krijgen bij de groenteboer of in de supermarkt, er gaat toch niets boven tomaten van eigen kweek. Het kweken van eigen tomaten is populair omdat het niet ingewikkeld is en het is vooral ook gewoon heel erg leuk om te doen.

Op deze manier is het kweken van tomaten een eitje!

Eigen kweek

Het is makkelijk om tomaten in de supermarkt of bij de groenteboer te kopen, want je hoeft geen zaden te kopen en je hoeft ook zeker niet dagen te wachten totdat je tomaten eindelijk rijp zijn. Maar het punt is nu juist dat dat je eigenlijk helemaal geen zaden hoeft te kopen om zelf tomaten te kunnen kweken! Van elke tomaat kun je in potentie namelijk een nieuwe tomatenplant laten groeien, dat is immers puur natuur en hoe moeder natuur werkt.

Tien dagen

We hebben een super handige doe-het-zelf methode voor je die je in tien dagen tijd geweldig resultaat oplevert en het is bepaald geen hogere wiskunde, echt iedereen kan dit, dat is juist het mooie eraan! Dus als je nog geen groene vingers hebben, dan zullen je ze na het zien van het instructiefilmpje op de volgende pagina het zeker voor elkaar krijgen. Nog een pluspunt: het scheelt ook nog eens in de portemonnee.

tomaten kweken

Bekijk het instructiefilmpje op de volgende pagina.

Pagina 1/2