Hilarisch: thuiswerkers delen hoe zij erbij zitten tijdens videomeetings

thuiswerkers

Half in pyjama, slippers aan of zelfs in onderbroek

Met al dat thuiswerken hebben veel mensen niet zo’n zin om zich in een net pak of in een strakke kokerrok te hijsen. Immers, bij videomeetings zie je toch alleen maar je gezicht en een deel van je torso. Dat betekent dat je er zo comfortabel bij kunt zitten als je maar wil, zolang de bovenkant maar toonbaar is. 

Lekker eerlijk

En van die mogelijkheid maken thuiswerkers dan ook maar al te graag gebruik om er zo comfortabel mogelijk bij te zitten. Zo deelt wetenschapper Gretchen Goldman een heel transparant kiekje over hoe haar werk er achter de schermen uitziet. Zij bewijst dat je prima tussen al het speelgoed van je kind kunt zitten in je minuscule wielrennersbroekje terwijl je aan het videobellen bent met de CNN. Laptop op een stoel. Stoel op de tafel. En let’s go. “Om maar even eerlijk te zijn”, schrijft Goldman bij de foto’s.

Reacties

Twitter kan Goldmans eerlijkheid wel waarderen. De tweet is inmiddels bijna driehonderdduizend keer geliket. Ook laten veel twitteraars zien hoe zij erbij zitten tijdens het thuiswerken. Zo ziet PhD-student Austin McNeill Brown er voor de bovenste helft uit als een zakenman, met een net jasje en dasje. De onderste helft ziet er echter meer uit als een rockster slash campinggast, compleet met een korte broek, hoge sokken en instappers. “Dit is geweldig. Ik zit in hetzelfde clubje”, schrijft Brown onder zijn foto.

Radio-dj

De radio-dj van @1046RTL maakt zijn radio-uitzending gewoon vanuit eigen huis. Met rode zwembroek en matchende rode slippers, dat dan weer wel. “Hetzelfde hier”, reageert hij op Goldmans tweet.

Lego

Als thuiswerkende moeder heb je niet altijd de tijd om al het speelgoed van je kind of kinderen op te ruimen. Op de foto van de wetenschapper was dan ook al iets wat leek op een geëxplodeerde speelgoedwinkel te bewonderen. Andere thuiswerkende moeders herkenden dit maar al te goed. Zo deelde Gema Zamarro haar werkplek. Naast een omgekieperde bak met legoblokjes.

Creativiteit

Andere twitteraars zijn juist weer onder de indruk van het creatieve bureau van Goldman. Je weet wel, die laptop op die stoel op die tafel. Op Twitter deelt iemand haar creatieve set-up voor een videosollicitatie in een hotelkamer. Het enige wat je nodig hebt? Een strijkplank, je laptop en een stoel. Tada, een prima plek voor een sollicitatie. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van al deze comfortabele thuiswerk-looks.

Lees ook: Work it! Met deze 14 tips word jij productiever dan ooit

Bron: Twitter | Beeld: Unsplash