Hierom zou eigenlijk iedereen een Himalaya zoutlamp in huis moeten hebben

Dit zijn de redenen dat veel mensen zweren bij een zoutlamp

Je hebt er vast wel eens één voorbij zien komen: zo’n zoutlamp. Deze bijzonder ogende lampen bestaan uit Himalaya zout, een zoutsoort met een hoog sodium-chloridegehalte en dit zou een positief effect op je lichaam en gezondheid hebben. 

Zo’n mooie zoutlamp ziet er niet alleen leuk uit, het schijnt supergezond te zijn!

Hoe werkt het de zoutlamp?
Het lampje zorgt ervoor dat het zout wordt verwarmd en dit geeft ‘negatieve ionen’ af aan de omgeving. Dit heeft een positieve invloed op je de lucht die je uitademt en het zorgt ervoor dat de lucht om je heen wordt gereinigd. Wij omringen ons continu met elektronica en deze verspreiden positieve ionen, welke zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en stress. Een zoutlamp neutraliseert deze straling en dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Hieronder lees je een greep uit de voordelen!

Nachtrust
Door de lamp op het nachtkastje te zetten zal de kwaliteit van je nachtrust verbeteren. Positieve ionen verminderen de toevoer van bloed en zuurstof naar de hersenen waardoor je moeite kunt hebben met in- of doorslapen. De lamp neutraliseert dit, waardoor je beter slaapt en meer energie krijgt!

Winterdip
Het natuurlijke licht dat van de lamp komt kan de symptomen van een winterdip verminderen. De combinatie van het licht en de werking zijn dus perfect om de winter mee door te komen!

Hoesten
Als de Himalaya zoutlamp warm begint te worden verandert de lading die er vrijkomt in de lucht. De meerderheid van de woningen in Nederland zijn gevuld met positief geladen ionen. Een van de nadelen van het inademen van de positieve ionen in de lucht is dat de trilharen (microscopisch kleine haartjes) in de luchtpijp vervuilen, ze worden traag en werken niet meer zo goed om de verontreinigde deeltjes uit onze longen te houden. De zoutlamp vermindert de positieve ionen in de lucht, met als resultaat dat je minder hoest.

Lees ook: Met deze truc is het schoonmaken van de gaspitten kinderspel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Sight Dish | Beeld: Pixabay