Hoe kwamen de makers van Married at First Sight zo snel aan een nieuw koppel?

Binnen no-time stonden Stephan en Patricia voor het altaar

Toen het erg kortdurende huwelijk van MAFS-deelnemers Nicole en Martijn vroeg in het programma definitief werd afgebroken, stond er binnen no-time een nieuw koppel klaar om elkaar het jawoord te geven. Hoe kwamen de makers van Married at First Sight eigenlijk zo snel aan deze kersverse match?

Ongelukkig huwelijk

In het huwelijk tussen Martijn en Nicole, dat eerst zo veelbelovend leek, begonnen al snel de eerste scheurtjes te ontstaan. Over de kleinste dingen werd ruzie gemaakt, alsof het stel niet twee dagen, maar al dertig jaar getrouwd was. En na een ruk aan de handrem midden op de autoweg en een duur glas wijn in het gezicht van Martijn was het koppel er al snel over uit: dit werd helemaal niets.

Klaar op de stapel

Ook de experts waren het erover eens dat er bij Martijn en Nicole niets meer te redden viel, en dus werd er een nieuw koppel uit de hoge hoed getoverd: Stephan en Patricia. Relatiecoach Anne Campagne onthult in een gesprek met Veronica Superguide dat deze match al panklaar op de stapel lag. “Je maakt als experts meerdere matches, na héél lang en intensief onderzoek, en uiteindelijk begint het allemaal steeds meer vorm te krijgen.”

Gebrek aan diversiteit

Anne legt uit dat de reden dat Stephan en Patricia in eerste instantie niet mee konden doen, te maken heeft met een gebrek aan diversiteit dat zou ontstaan als zij in plaats van een ander koppel zouden trouwen. “Op een gegeven moment weten we: oké, elke expert krijgt twee koppels onder zich, mag ook mee op huwelijksreis, dus dat zijn zes matches. Je wil natuurlijk ook een divers aanbod hebben. Niet alleen maar veertigers, bijvoorbeeld. En niet alleen maar hetero-koppels”, aldus de relatiecoach van Married at First Sight.

Andere dynamiek

Het kersverse koppel heeft wel wat in te halen, en vertrekt daarom direct na het geven van het jawoord – gehuld in bruidsjurk en -pak en wel – op huwelijksreis. Volgens Anne krijgt het stel hierdoor een heel andere dynamiek dan andere koppels en werkt deze sneltreinvaart ‘verbindend’. Maar goed, dat soort uitspraken hebben we vaker gehoord van de experts. Eerst zien, dan geloven…

Lees ook: MAFS-Rowan en Astleigh delen toekomstplannen

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Married at First Sight