Dit is hoe vaak je je koelkast nu echt schoon moet maken

Hoe vaak maak jij de koelkast schoon?

Er zullen vast uitzonderingen zijn, maar de meeste mensen staan niet te springen om schoonmaakklussen uit te voeren. De belangrijksten doen we braaf: stofzuigen, het aanrecht schoonmaken en zo zijn er nog wat klusjes. De koelkast schoonmaken slaan we nog weleens over, maar hoe vaak zou je dat dan eigenlijk echt schoon moeten maken?

Sommige delen van je koelkast moet je dagelijks of wekelijks schoonmaken.

Koelkast schoonmaken

Het is inderdaad geen leuk klusje om de koelkast schoon te maken. Als je wat afstoft hoef je vaak niet veel aan de kant te zetten, maar wanneer je de koelkast onder handen wilt nemen, zul je eerst de hele inhoud eruit moeten halen of dingen per plankje moeten verplaatsen. We snappen het: dat klusje stel je uit. Maar schoon is het niet. We vertellen je daarom hoe vaak je bepaalde delen van de koelkast moet schoonmaken, je hoeft dus niet elke week de hele koelkast te schrobben. Delen ervan volstaan ook. 

Dagelijks/wekelijks schoonmaken

Trays en laatjes
Om vieze geurtjes en schimmel te vermijden is het goed om dagelijks, of in ieder geval een keer in de week, een doekje te halen over laatjes en trays. Wil je het helemaal goed doen? Haal dan als het kan de laatjes uit de koelkast en maak ze schoon in een sopje.

Geknoei
Er staan in de koelkast allemaal open pakken drinken of andere open verpakkingen. Het is niet zo gek dat je een keertje knoeit. Het is ook niet zo gek dat je soms geen zin hebt om dat meteen op te ruimen, maar doe dat toch maar wel. Het is dan wel koel in de koelkast, maar schimmel en vieze geurtjes ontstaan snel.

De koelkastdeur
Haal een keer in de week even een doekje langs de buitenkant van de koelkast. Gebruik een schoonmaakmiddeltje met wat water en neem de deur, de zijkanten en het handvat af.

En de rest van de koelkast? Op de volgende bladzijde lees je hoe vaak je dit moet doen!

Pagina 1/2