Hond wacht elke dag op baasje bij ziekenhuis

‘De hond arriveerde elke ochtend om 09.00 uur’

Heb je een hond? Dan weet je ongetwijfeld hoe loyaal deze beestjes zijn. Het worden niet voor niets trouwe viervoeters genoemd. In de Turkse stad Trabzon heeft een hond een week lang voor het ziekenhuis gewacht waar haar baasje herstelde van een hersenbloeding.

Hond volgde ambulance

Boncuk, zoals de hond heet, heeft bij de opname van haar baas direct de ambulance gevolgd. Hierdoor heeft zij de route naar het ziekenhuis onthouden, en wist ze precies elke dag waar ze moest wezen. Personeel van het ziekenhuis vertelt dat ze elke avond door een dochter van haar bejaarde baas werd opgehaald, om de volgende ochtend gewoon weer voor de deuren van het ziekenhuis te verschijnen.

Wachten voor de deuren

Boncuk bewees bovendien een bijzonder beleefde hond te zijn. De beveiliger van het ziekenhuis vertelt dat ze al die tijd netjes buiten de deur heeft gewacht. “Alleen wanneer de deuren openden, wierp ze snel een blik naar binnen.” De woordvoerder meldt daarbij dat het personeel haar te eten gaf, en Boncuk verder haar gang mocht gaan. “Iedereen ziet hoe sterk de bond is tussen de hond en haar baasje.” Op video’s is te zien dat Boncuk rustig tussen de bezoekers van het ziekenhuis rondloopt, en geniet van de aandacht die ze nu en dan krijgt. Op andere momenten doet ze rustig een dutje op de trappen.

“Honden betalen je met liefde”

De eigenaar van de negenjarige hond, Cemal Sentürk, laat weten al bijna een decennium erg hecht te zijn met zijn hondje. “Honden betalen je met liefde als je ze genoeg aandacht geeft,” zegt hij. “Soms keek ik door het raam en riep ik haar naam, waarna ze terug blafte.” Bij de hereniging van de twee dartelde Boncuk enthousiast rond de rolstoel van haar baasje. Wat een trouwe hond!

Lees ook: Grappige, nieuwe challenge luidt: deel de minst charmante foto van je hond

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels