Wat een drama! Hoofdpiet en Pietje Paniek stoppen ermee…

zwarte piet

Wat een slecht nieuws!

Hoofdpiet en Pietje Paniek stoppen ermee. Wij zijn even helemaal van slag. Als er 1 piet was die we altijd direct herkende en geweldig vonden dan was het de Hoofdpiet. Zelfs de kinderen waren zo trots als ze hem hadden gezien. En Pietje Paniek was fantastisch!

Het schijnt dat ze het niet eens zijn met de manier waarop er wordt omgegaan met de zwarte pieten discussie. Van Muiswinkel deed achttien jaar mee aan het Sinterklaasjournaal, Jochem Myjer was zes jaar. De cabaretiers laten weten de beslissing met pijn in het hart genomen te hebben. “We kijken terug op een groot aantal geweldige Sinterklaasjaren”, zeggen ze. Het is nu tijd om het stokje over te dragen en wij wensen de redactie en kijkers veel plezier toe in de toekomst.
De NPO vindt het jammer dat de twee mannen stoppen. “Heel veel kinderen – en volwassenen – hebben jaren genoten van de avonturen van de Hoofdpiet en Pietje Paniek in het Sinterklaasjournaal“, aldus netmanager Suzanne Kunzeler. “Het is jammer dat deze twee grootheden van het Sinterklaasjournaal stoppen. Gelukkig komt Sinterklaas ook dit jaar weer gewoon aan en kijken we vol verwachting uit naar de nieuwe Pieten.”

In overleg met Sinterklaas gaat de NTR op zoek naar waardige opvolgers, laat de omroep weten.

Beeld: videostill