Dit is waarom hotels altijd wit beddengoed gebruiken

En waarom jij dat vanaf nu ook wil doen

Wat is er nou lekkerder dan na een lange dag in een perfect opgemaakt wit hotelbed ploffen? Zachte, fluffy kussens en dekens, allemaal kakelwit. Maar waarom gebruiken hotels eigenlijk altijd wit beddengoed? Wij leggen het uit. 

Veelzijdig

Er zijn eigenlijk verschillende redenen op te noemen waarom hotels altijd voor een wit bedje kiezen. Ten eerste is wit enorm veelzijdig, het past bij elk interieur. Zo kunnen hotels zich uitsloven met de kleur van de muren en de meubels, maar houden zij het bed simpel met wit beddengoed.

Klassiek

Daarnaast is wit natuurlijk een klassieke kleur. Je kunt er niet fout mee gaan. Joe Molloy, oprichter en directeur van Tielle Love Luxury, zegt hierover: “Wij raden altijd klassieke, witte lakens aan, omdat deze niet uit de mode gaan en ze zien er fris uit.” Daarnaast kun je volgens hem een ‘saai’ wit bed makkelijk opleuken. “Voeg luxueuze lagen toe, zoals een deken van nepbont, voor extra textuur en diepte.”

Kalmerend

De kleur wit brengt een gevoel van rust met zich mee. Perfect voor een bedje, natuurlijk. Je wil je zo ontspannen mogelijk voelen als je in bed stapt. Van felle kleuren en drukke patronen word je alleen maar onrustig, dus gek is het niet dat hotels vaak voor een wit bedje kiezen.

Schoon

Maar natuurlijk is de voornaamste reden waarom hotels het liefst voor een wit bed gaan, is omdat dit de schoonste optie is. Een vlekje zie je direct op witte lakens, dus weet het hotelpersoneel direct of deze verschoond moeten worden. Ook weten hotelgasten op deze manier dat zij in een schoon bedje slapen.

Lees ook: Netjes je bed opmaken als je je hotelkamer uitgaat? Kun je beter niet doen

Bron: Woman and Home | Beeld: Unsplash, AVW