Huh? Als je dít in het water doet gaan je bloemen langer mee

bloemen

Zo kun je nog langer van je boeket genieten

Je snijdt je verse bloemen schuin af, zet ze op schoon water en tóch hangen ze binnen een paar dagen alweer slap. Herkenbaar? Dan heb je dit bijzondere ingrediënt waarschijnlijk nog nooit aan de vaas toegevoegd. 

Drankje toevoegen

Van een vers boeket bloemen in huis wordt bijna iedereen blij. Je kunt je huis (en jezelf) er namelijk goed mee opvrolijken. Toch kan het gebeuren dat de bloemen slap gaan hangen, ondanks vers water, plantenvoeding en de juiste temperatuur. Zonde, natuurlijk! Gelukkig kun je dat voorkomen door een geheim ingrediënt toe te voegen aan het water. Misschien staat het al in je drankenkast, en anders moet je wellicht een bezoekje brengen aan de slijterij. We hebben het namelijk over wodka.

Bacteriën doden

Wodka? Ja, je leest het goed. Een shotje wodka in het water zorgt ervoor dat je bloemen veel langer meegaan. Het klinkt misschien niet heel voor de hand liggend, maar eigenlijk is het best logisch. Het hoge alcoholpercentage in het drankje zorgt er namelijk voor dat de bacteriën in het water worden gedood. Hierdoor blijft het water lekker fris – en je boeket bloemen dus ook.

Cocktail

Naast een shotje wodka kun je nóg iets doen om de bloemen een handje te helpen, namelijk wat suiker toevoegen. Suiker werkt ongeveer hetzelfde als de bloemenvoeding die je normaliter bij de bloemist krijgt. De cocktail van wodka en suiker houdt je bloemen extra lang fris. Proost!

Lees ook: Door deze fout kan een bos bloemen sneller verwelken

Bron: Libelle | Beeld: Pexels