Huh, zo kun je je huis toch niet op Funda zetten? Je gelooft je ogen niet!

De Funda-advertentie is inmiddels miljoenen keren bekeken..

Je huis proberen te verkopen kan nog heel moeilijk zijn en kan veel langer duren dan je in eerste instantie had gedacht. Vooral als je al een nieuw huis hebt gekocht en je je oude kasteeltje nog kwijt bent kan het enorm veel stress veroorzaken. Zaak dus om je huis zo snel mogelijk te verkopen. Maar dat gaat zo niet lukken..

Of is het allemaal een publiciteitsstunt?

Publiciteitsstunt?

De meeste mensen ruimen een huis op alvorens ze foto’s maken en deze op Funda zetten. Maar niet de bewoner van dit Amstelveense huis: hij maakte foto’s van de rommelige kamers en de makelaar zette dit op de bekende huizensite. Het huis kreeg heel veel media-aandacht en menigeen verbaasde zich enorm over deze gang van zaken. Maar, zo merkten velen ook op, het zou wel eens om een publiciteitsstunt van de makelaar kunnen gaan. En dat bleek niet zo ver van de waarheid af te zitten.

Kunstverzamelaar

Het betreffende huis staat in Amstelveen en is op zich hartstikke mooi. Maar het hele huis werd zo bedolven onder spullen, dat het interieur bijna onzichtbaar werd. De bewoner in kwestie, een kunstverzamelaar, hield ervan om tussen zijn kunst te wonen. Hij wilde best wel opruimen, maar de makelaar besloot toch dat een vol huis meer op zou vallen dan een leeg huis. In de woonkamer staan tal aan kastjes, kisten en snuisterijen. De slaapkamer daarentegen wordt verstopt door een grote collectie van plastic tasjes. Een andere slaapkamer laat een collectie van gekke beeldjes zien. De keuken is niet opgeruimd, laat staan schoongemaakt en de rest van de kamers wordt bedolven onder een invasie van kartonnen dozen

Hij maakte gebruik van de rommeligheid van het huis en kreeg gelijk: het huis kreeg een enorme hoeveelheid media-aandacht. Meer dan een miljoen kijkers bekeken het op Funda en de makelaar ontving tientallen telefoontjes van de media. Het huis is inmiddels al verkocht, maar dat is ook niet zo gek met al die aandacht.

We hebben de foto’s van het interieur nog wel voor je bewaard op de volgende pagina.


Pagina 1/2