Zo houd je je huis koel zonder airco, goedkoop en effectief!

Zo houd je je huis makkelijk koel!

De warme dagen zijn aangebroken en we vinden het allemaal heerlijk. Lekker genieten in de zon op een terrasje, buiten eten en bruin worden. Hitte is alleen wel het lekkerst als je je daarna kunt terugtrekken in een koel huis. En als je geen airco hebt, kan dat al snel een probleem worden. Als je niet meer kunt slapen van de hitte en je de hele dag rondloopt met hoofdpijn omdat je het zo warm hebt, wil je alles proberen om af te koelen. Gelukkig hebben wij een truc gevonden die echt werkt!

Maar zo houd je je huis koel!

Warm huis

Met deze warme dagen is de lucht niet het enige wat opwarmt; ook je huis kan een flinke temperatuurstijging tegemoet zien. Bij geïsoleerde huizen valt dit nog wel mee, maar wat als je huis echt een sauna wordt? Zweten, slecht slapen, je duf voelen: je wordt er niet blij van. Natuurlijk helpen tips als alle ramen en deuren dichthouden en de gordijnen sluiten wel een beetje, maar helaas is dit vaak niet voldoende. We proberen vaak verkoeling te zoeken door middel van een ventilator, maar als zelfs dat briesje geen verlichting biedt weten we niet meer wat we moeten doen…

Ventilator

Een ventilator op zich is natuurlijk al prettig, maar jammer genoeg blaast deze warme lucht alleen maar rond zonder de ruimte ook daadwerkelijk te verkoelen. De theorie achter een ventilator is dat het briesje dat het apparaat creëert je huid afkoelt, omdat je huid naar alle waarschijnlijkheid vochtig is van het zweet. Je kunt dit effect ook nabootsen door je huid nat te maken met een plantenspuit of een natte theedoek over jezelf heen te leggen.

Je kunt je ventilator ook veel effectiever laten werken door er zelf een airco van te maken. Op de volgende pagina zie je hoe!

Pagina 1/2