6 tips voor mensen wiens huis nooit helemaal opgeruimd lijkt te zijn

4. Schaf een robotstofzuiger aan

Het is even een uitgave, maar je kunt er ontzettend veel baat bij hebben. Door een robotstofzuiger aan te schaffen hoef je niet dagelijks zelf te stofzuigen, maar kun je het machientje iedere avond aanzetten om voor jou aan het werk te gaan. Zo blijft je huis iedere dag schoon zonder dat je extra moeite hoeft te doen!

5. Wees rommel de baas

Het zijn de kleine dingetjes die het hem doen, dus probeer je slechte gewoontes te doorbreken. Laat je geregeld een vuil bordje of kopje naast de bank staan? Maak er een gewoonte van om deze mee te nemen naar de keuken en ze af te wassen of in de vaatwasser te zetten. Kleed je om naast de wasmand en doe vuile kleren meteen erin, in plaats van dat ze rondslingeren in je slaapkamer. Sorteer je post naast het oud papier en gooi meteen alles weg dat je niet nodig hebt.

6. Vraag om hulp

Ben je ten einde raad en lijkt het alsof er geen einde komt aan het huishouden? Er is niets mis met om hulp vragen. Als je veel werkt of een beperking hebt is het best logisch dat het huishouden een beetje achter blijft. Kijk of het in je budget past om iemand in te huren die je een handje helpt. Vraag ook je gezin om een handje mee te helpen en verdeel de taken. Kijk je als een berg op tegen het uitmesten van een kast of wil je de tuin aanpakken maar weet je niet hoe? Vraag een goede vriend of vriendin om je te helpen.

Pagina 2/2

Lees ook: 8 slechte gewoontes in het huishouden waar je vandaag nog mee moet ophouden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pxhere