Dit huis heeft de vorm van een doodskist en dit is de bijzondere reden

Het verhaal dat we nog niet eerder hoorden

Huizen vandaag de dag hebben soms de bijzonderste kleuren en vormen. Een huis dat zeker bijzonder te noemen is, is Coffin House in het Engelse Brixham. Het huis is, zoals de Engelse naam al verklapt, gevormd naar een doodskist.

Grappige reden

Een huis dat de vorm van een doodskist heeft. Dat hoor je niet vaak. Je vraagt je wellicht af waarom het huis zo is gebouwd en de reden daarachter is niet macaber, maar ronduit vermakelijk.

Verboden liefde

Naar verluidt werd het huis gebouwd na een onenigheid in de familie. Het ging om een ruzie tussen vader en dochter. De vrouw wilde dolgraag met de liefde van haar leven trouwen, maar de vader wilde dat niet. Tegen de geliefde van zijn dochter zei hij dan ook: ‘Ik zie mijn dochter liever in een doodskist dan getrouwd met jou.’

Slimme oplossing

De dochters toekomstige man ging op een interessante manier om met de uitspraak van de vader. Hij besloot voor zijn toekomstige vrouw en zichzelf een huis te bouwen in de vorm van – jawel – een doodskist. Zijn schoonvader bleek onder de indruk van de actie en nadat de inventieve man dit deed, krijg hij goedkeuring om met de dochter te trouwen.

Het huis zelf

Het verhaal van de dochter, de vader en de schoonzoon vond al lange tijd geleden plaats. Intussen is het huis al verscheidene keren van eigenaar veranderd. Onlangs werd het huis verkocht voor 410.000 pond, wat neerkomt op ongeveer 476.000 euro. Het huis blijkt overigens groter dan de foto van de voorkant in eerste instantie weergeeft. Het huis heeft drie verdiepingen, waarvan de begane grond momenteel een winkel is. De woning heeft daarnaast drie slaapkamers, een ruime woonkamer en een studeerruimte. Niet gek voor een woning in de vorm van een doodskist.

Lees ook: Huis verkopen? Deze zaken kunnen de waarde van jouw huis aanzienlijk verminderen

Bron: Metro UK | Beeld: Still Google Streetview