7 manieren om je huis warm te houden zonder te hoge energiekosten

4. Verplaats je bank

Sommige mensen hebben de bank dichtbij de verwarming staan. We snappen het, dat is wel zo lekker warm als je op de bank ligt. Alleen zorgt de bank ervoor dat je rest van het huis moeizamer wordt verwarmd.

5. Zorg voor goede isolatie

Ongeveer 25 procent van de warmte die je in huis stookt, verlaat het huis weer via het dak. Dit kun je voorkomen door te zorgen dat je dak goed is geïsoleerd.

6. Zet de verwarming niet te heet

Het klinkt een beetje tegenstrijdig om je verwarming niet te hoog te zetten wanneer je een warm huis wilt, maar je hoeft niet in de kou te leven. Onderzoek van Action for Warm Homes beweert dat je tien procent op je verwarmingsrekening kunt besparen als je de verwarming 1 graden kouder zet dan normaal. Volgens de website is de ideale temperatuur in huis overigens tussen de 18 en 21 graden.

7. Schaf een nieuwe boiler aan

We weten dat een nieuwe boiler aanschaffen geen kleine aankoop is, maar het kan wel een goede investering zijn. Als je boiler meer dan tien jaar oud is, is het mogelijk dat er veel efficiëntere modellen op de markt zijn dan het exemplaar dat je nu hebt. Hiermee kun je wel tot 350 euro besparen op je rekening besparen als je een goede boiler hebt, maar het hangt er dan wel weer vanaf wat voor boiler je eerst had en in wat voor soort huis je woont.

Benieuwd of je niet te veel betaald voor je energie? Met de Regionale Dienst Energiescan kan je nu tot 1 maart een gratig energiescan laten doen. De besparing kan al gauw oplopen tot €485 euro per jaar!

Lees ook: Slaap jij met de verwarming aan? Om deze reden kun je véél beter in een koude kamer slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Conversation | Beeld: Pixabay