Zo houd jij je huisdier ook tijdens de feestdagen veilig!

Help je huisdier de feestdagen door met deze tips!

Voor jou zijn de feestdagen natuurlijk helemaal leuk, maar voor je huisdier kunnen deze dagen veel stress opleveren. Niet alleen is het voor je huisdier druk en luidruchtig, ook kunnen de kerstversieringen de mogelijke gevaren opleveren. 

Met deze tips zorg je ervoor dat je huisdier de feestdagen veilig doorkomt!

Dennennaalden
Heb je een echte kerstboom in huis? Dan moet je oppassen wanneer er ook huisdieren in de huiskamer rondlopen. De dennennaalden die ongetwijfeld van je boom af gaan vallen zijn namelijk giftig. Het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huisdier deze niet binnenkrijgt. Stofzuig regelmatig en zet de boom desnoods op een verhoging.

Vastzetten
Voor jou is de boom mooi om naar te kijken, voor je huisdier is het fantastisch leuk speelgoed. Het liefste gooien ze de boom om en spelen ze met de takjes en kerstballen. Dit is echter een gevaar voor je huisdier; zet de boom daarom goed vast door middel van een daarvoor bestemde standaard.

Jaarwisseling
Menig huisdier zal niet zo verrukt naar het vuurwerk kijken als jij dat misschien doet. Huisdieren zijn namelijk vaak bang voor de knallen en zullen zich in het nauw gedreven voelen hierdoor. Probeer je huisdier te laten wennen aan de knallen door een voorzichtige training met behulp van cd’s en wees tijdens nieuwjaarsnacht bedacht op mogelijk onvoorspelbaar gedrag van je huisdier.

Kaarsen en andere hete voorwerpen
Kaarsen maken de sfeer tijdens kerst maar zijn, zoals duidelijk mag zijn, erg brandgevaarlijk. Zorg ervoor dat je huisdier niet bij de kaarsen kan. De drukte tijdens de feestdagen en de onvoorspelbare geluiden kan ervoor zorgen dat je huisdier plotselinge bewegingen maakt. Brandende vlammen kunnen dan een risico vormen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor hete koppen koffie, thee, het gourmetstel en andere hete voorwerpen.

Chocolade
Zoals welbekend is, is chocolade voor dieren hartstikke giftig; een kleine hoeveelheid kan tot vergiftiging leiden en een grote hoeveelheid zelfs tot overlijden. Heb jij tijdens de decembermaand vaak een schoteltje met chocolade op tafel? Zorg er dan voor dat het schoteltje afgedekt blijft of op een plek staat waar je huisdier niet bij kan komen. Chocoladekransjes in de kerstboom moeten vermeden worden.

Lees ook: Met deze checklist heb jij een stressvrije voorbereiding op het kerstdiner!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay