Dit huishoudelijke apparaat kan ervoor zorgen dat je huis weer fris ruikt

huis fris

En iedereen heeft er al één in de kast staan

Hoe zorgvuldig je ook schoonmaakt, je huis ruikt nu eenmaal niet altijd even fris. Wanneer je viervoeter weer binnenkomt na een stortbui bijvoorbeeld en de geur van natte hond zich door je woonkamer verspreidt. Of wanneer je een heerlijke maaltijd hebt bereid, waarvan de geur nog een hele tijd blijft hangen. En soms ruikt het gewoon simpelweg een beetje muf. Op zulke momenten kan je huisje wel een opfrisbeurt gebruiken. En gelukkig kan dat heel gemakkelijk, dankzij een apparaat dat we allemaal in de kast hebben staan.

Je kunt je huis binnen mum van tijd weer lekker fris en fruitig laten ruiken!

Stofzuigen

Het geheim van een lekker geurend huis begint met… de stofzuiger! Dit is niet alleen een erg handig apparaat voor het verwijderen van stof, het is ook een goede reukverspreider. Zo kun je een paar kruidentheeblaadjes of een beetje badzout of waspoeder op de grond leggen en dit vervolgens opzuigen. Geef vervolgens je vloer een goede stofzuigbeurt en de geur van de kruiden, het badzout of waspoeder vult je gehele huis. Ook kun je ervoor kiezen om wat van je favoriete parfum of geurolie op een wattenschijfje te spuiten. Doe dit wattenschijfje vervolgens in de stofzuigerzak en je stulpje ruikt na het zuigen weer heerlijk!

Geurverspreiders

Andere dingen die helpen om je huis fris te houden, zijn geurkaarsen, -stokjes, of een interieurspray. Ook zou je een stoffen zakje met verse bloemen en kruiden kunnen vullen en deze vervolgens op verschillende plekjes in je huis kunnen leggen. Die geur van natte hond is binnen de kortste keren beslist verdwenen!

Lees ook: Dit is de gouden regel om een stralend groen gazon te houden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Goedgevoel.be, Libelle | Beeld: Pexels