8x Voor deze huishoudelijke tips kun je plastic folie ook gebruiken

huishoudfolie

Sommige van deze dingen hadden we eerder moeten weten

Je hebt het vast wel in huis: huishoudfolie. We dekken er vaak etenswaren mee af om het langer vers te houden. Maar, wist je dat je er nog veel meer mee kunt doen? Deze acht trucs laten zien waar een rol folie wel niet allemaal goed voor is.

8. Houd je roomijs lekker

Je kent het wel, je haalt een bak ijs uit de vriezer om vervolgens te zien dat je roomijs onder de ijskristallen zit. Je kunt het natuurlijk nog steeds eten, maar echt lekker is het niet. Om vriesbrand te voorkomen kun je het beste het ijs met huishoudfolie bekleden. Leg de folie direct op het ijs en bekleed ook de binnenkant van de bak met de folie. Plaats dan de deksel er weer op. Zo voorkom je dat er ijskristallen vormen op je lekkere ijs. Wist je trouwens dat je je rol folie het beste in de vriezer kunt bewaren? Lees hier waarom.

7. Houd bananen vers

Hè bah, heb je een tros bananen gekocht, kun je de helft weer weggooien omdat ze te snel bruin zijn geworden. Met dit slimme trucje worden bananen minder snel bruin en gaan ze dus langer mee! Wikkel een beetje huishoudfolie rond de steel van de banaan. Op deze manier wordt het rijpingsproces tegengehouden waardoor ze dus minder snel bruin worden. Zo kun je voortaan dus weer gewoon een tros inkopen.

6. Maak een kindvriendelijke beker

Deze tips is handig voor ouders en grootouders! Ben je op bezoek bij iemand die geen kindvriendelijk servies heeft? Geen nood! Neem een beker en span de huishoudfolie hier strak overheen. Druk het goed tegen de buitenkant van de beker zodat het blijft zitten. Prik er een rietje doorheen en je (klein)kind kan gerust drinken zonder te knoeien.

5. Houd sieraden netjes tijdens het verhuizen

Dit is niet iets waar je dagelijks tegenaan loopt, maar toch een handige tip als je gaat verhuizen of iemand helpt te verhuizen. In plaats van al je sieraden lukraak in een doos te gooien, kun je beter de volgende truc toepassen: leg een vel huishoudfolie neer en leg hier je sieraden op. Leg er een vel boven op en druk dit vast aan de sieraden en het onderste vel folie. Zo blijven je sieraden netjes in plaats van dat al je kettingen en armbandjes één grote knoop vormen.

Pagina 1/2