Huurwoning? Met deze 5 tips tover je deze om tot een droomwoning

huurwoning-omtoveren

Ook jouw huurwoning kan helemaal naar smaak worden ingericht

Met een huurwoning heb je minder vrijheid dan met een koopwoning. Zo mag je niet zomaar de keuken vervangen of de badkamer onder handen nemen. En om je borg terug te krijgen, wordt het ook niet aangeraden om gaten in de muur te boren. Gelukkig is dat ook niet nodig om van jouw stekkie een droomhuis te maken. Schrijf je mee?

1. Vervang de vloer met tapijt of een kliksysteem

In veel huurwoningen mag je niet zomaar de vloer eruit halen. Gelukkig kun je lelijke vloeren eenvoudig verbloemen met een tapijt, mat of loper. In de winkel vind je verschillende tapijten en lopers waardoor je elke kamer makkelijk kunt transformeren. Van de keuken tot de slaapkamer: met een tapijt of loper op de grond ziet het er meteen anders uit. Daarnaast bestaan er ook kliksystemen van laminaat. Nadeel hiervan is dat deze prijzig zijn en de ondervloer beschadigd kan raken. Kijk daarom goed of je een klikvloer hebt gekozen waarbij er geen lijm nodig is. Bij vinyl leg je een kant-en-klare vloer over de huidige vloer. Dit kan een snelle oplossing zijn, maar heeft ook nadelen. Na een tijdje kun je de ondervloer door de vloer heen gaan zien. En vinyl moet goed worden vastgemaakt, waardoor de ondervloer ook kan beschadigen.

2. Leid de aandacht af

Heb je in jouw huurwoning tegels waar je niet blij mee bent of een keuken die toe is aan een opknapbeurt? Probeer dit dan af te leiden met opvallende elementen, zoals spiegels en planten. Ook mooie snijplanken en een kruidenrekje verbloemen een oude keuken of lelijke tegels. Tip: voor tegels heb je nu ook speciale stickers waardoor het lijkt alsof de tegels een print hebben. Deze bestaan ook voor je werkblad, en laten het geheel er meteen anders uitzien.

Wil je meer tips voor je huurwoning? Ga dan naar de volgende bladzijde!

Pagina 1/2