Waarom iedereen een tuinhuisje in de tuin zou moeten hebben

Je kunt veel meer met een tuinhuis dan alleen je spullen erin opslaan

Een tuinhuisje werd vroeger vooral gebruikt als schuurtje om spullen als fietsen, grasmaaiers en ander gereedschap in op te slaan. Anno 2019 is dit allang niet meer het geval en wordt het voor veel meer doeleinden gebruikt. Zo is een tuinhuisje niet alleen een echte eyecather in de achtertuin, maar kun je het ook omtoveren tot een plek waar je heerlijk kunt zitten tijdens regenachtige of koudere dagen. Plof neer op de loungebank, sla een dekentje om en steek de kaarsjes aan. Superknus!

Een tuinhuis is multifunctioneel!

Tuinhuisje

In veel tuinen pronkt vandaag de dag een tuinhuis. Niet verwonderlijk ook, want een tuinhuisje fleurt vrijwel iedere tuin op. Afhankelijk van het formaat zijn tuinhuisjes op verschillende manieren te gebruiken. Kleinere tuinhuisjes worden vooral gebruikt als berging en bieden een veilig onderkomen aan je spullen. Grotere tuinhuizen zijn daarnaast ook goed te gebruiken als tuinkamer. Ook kun je kiezen voor een tuinhuis met overkapping, deze biedt zowel berging als zitruimte. Hieronder vertellen we je meer over de voordelen.

Tuinkamer

Wij zitten het liefst zoveel mogelijk buiten. Helaas laat het Nederlandse klimaat dat niet altijd toe en is het rond deze tijd van het jaar altijd afwachten hoe de weergoden gestemd zijn. Zo kan het de ene dag pijpenstelen regenen en de volgende dag stralend mooi korte broeken-weer zijn. De oplossing? Een tuinhuisje! Hiervan maak je in een handomdraai een relax-hoekje, dat je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten. Zet er een lekkere bank neer met kussentjes en dekens en maak het gezellig. Eventueel kun je nog kiezen voor een kachel of heater en klaar is je tuinkamer! Zo kun je ook met slecht weer heerlijk in de tuin zitten.

Overkapping

Wil je droog kunnen zitten, maar tegelijkertijd wel de ruimte hebben om je spullen in op te slaan? Dat kan! Een tuinhuis met overkapping biedt in zo’n geval uitkomst. Op deze manier kun je die fietsen, grasmaaier en dat gereedschap kwijt en zit je lekker beschut tegen de regen. Anders dan bij een tuinhuisje zit je onder een overkapping natuurlijk in de buitenlucht, maar dat betekent niet dat je hoeft te koukleumen. Een kachel of heater kan voor een aangename temperatuur zorgen. Ook een vuurtafel in het midden is een aanrader. Deze geeft de broodnodige warmte af en creëert daarnaast een gezellige sfeer.

Lees ook: Een tuin vol met bladeren? Op deze plek kan je ze beter laten liggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mamaglossy | Beeld: PxHere