Word je blij van: IJsbeertjes Ouwehands Dierenpark voor het eerst naar buiten

ijsbeertjes

De tweeling werd afgelopen november geboren 

Ten tijde van de coronacrisis domineren berichten hierover het nieuws. Belangrijk om te weten, dat zeker. Maar het zorgt ook voor een zwaar en bedrukkend gevoel. Leuk nieuws is wat we óók nodig hebben. Gelukkig hebben we dat voor je. De ijsbeertweeling die 27 november 2019 werd geboren in het Ouwehands dierenpark mag voor het eerst naar buiten.

Voor het eerst naar buiten

De tweeling is bijna vier maanden oud. Deze mijlpaal werd gevierd door een ommetje om in het buitenverblijf. Door het coronavirus waren er geen bezoekers bij het heuglijke moment, maar gelukkig hebben we de beelden. We verklappen maar vast dat de video ontzettend zoet is.

Video

“Vandaag heeft de ijsbeertweeling voor het eerst toegang tot hun buitenverblijf gekregen”, schreef Ouwehands Dierenpark Rhenen gisteren op haar Instagrampagina waar een video van het spektakel werd geplaatst. Je ziet hoe de twee voorzichtig het buitenverblijf aftasten. 

Namen

Of het om jongetjes of meisjes gaan is nog niet bekend. Wel heeft het dierenpark de namen van de beestjes bekend gemaakt. Als het jongetjes blijken te zijn, gaan ze Yuka en Atlas heten. Zijn het meisjes? Dan gaan ze met de namen Yura en Nova door het leven. “Als de ijsbeertweeling binnenkort gaat zwemmen, hopen we te zien wat het geslacht is”, zo schrijft het dierenpark op haar website. 

Kraamverblijf

Op de website geeft het dierenpark aan dat de twee flink zijn gegroeid. “Ze waren klaar om naar buiten te gaan”, aldus de dierentuin. “Moeder en haar jongen verbleven een aantal maanden in het kraamhol, waar het donker is en er nauwelijks geluid van buiten doordringt.”

Lees ook: Videoland-tips: dit zijn de leukste nieuwe films om te bingen

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen | Beeld: Unsplash

Array