Geef voortaan ijsblokjes aan je planten vanwege deze slimme redenen

Dit is waarom je ijsblokjes aan je planten zou moeten geven

Je planten in leven houden klinkt vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk zijn er planten die vrijwel onverwoestbaar zijn, maar andere soorten hebben gewoon wat meer TLC nodig. Vind je het soms nog lastig om te bepalen hoeveel water jouw planten nu precies nodig hebben? Dan zijn ijsblokjes wellicht de oplossing, vanwege deze handige reden.

Geef je planten water door middel van ijsblokjes!

Juiste hoeveelheid water

Het doseren van de juiste hoeveelheid water kan soms lastig zijn. Gelukkig zijn ijsblokjes de uitkomst, want op deze manier kun je precies afmeten hoeveel water je je planten geeft. Planten kunnen namelijk dood gaan doordat ze te weinig vocht krijgen, maar ook te veel water kan ze het leven kosten. Met name vetplanten staan erom bekend het niet te overleven als ze juist te veel water hebben gekregen, omdat ze dan gaan rotten.

IJsblokjes

Met ijsblokjes kun je precies afmeten hoeveel water je je planten wil geven. Een standaard ijsblokje bevat 15 milliliter water. Hierdoor is het heel gemakkelijk om de juiste hoeveelheid water uit te rekenen dat jouw plant nodig heeft. Op het verzorgingskaartje dat bij de plant in zit wanneer je deze in de winkel koopt, staat beschreven hoeveel water de plant precies nodig heeft. Heb je het kaartje inmiddels niet meer? Dan is de informatie vaak ook vrij gemakkelijk op het internet te vinden.

Absorberen

Er is nog een voordeel van het geven van ijsblokjes aan planten, want het ijs smelt langzaam. Hierdoor heeft de plant meer tijd om het water te absorberen voordat het de bodem bereikt. Heb je een pot met afvoergaatjes in de bodem? Dan gebeurt het helemaal snel dat de plant onvoldoende tijd heeft om al het water op te nemen. Kort samengevat: leg één keer per week de juiste hoeveelheid ijsblokjes op de aarde rondom je planten en ze zullen bloeien als nooit tevoren! Let wel, tropische planten kunnen vaak iets minder goed tegen het koude ijswater.

Lees ook: Dode plant? Probeer dit eerst voordat je ‘m naar de groencontainer verbant

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy, Roomed | Beeld: Tips en Weetjes©