5 IKEA-items waar interieurstylisten bij zweren

interieur

Deze spullen kunnen je interieur naar een hoger niveau tillen

Je huis een beetje persoonlijkheid geven kan soms best lastig zijn. Je kunt een comfortabele bank kopen, een leuke eettafel aanschaffen en sierkussentjes op je bank leggen, maar zorgt het ook echt voor sfeer? Een mooie ambiance creëren kan best lastig zijn, met name wanneer je aan een budget gebonden bent. Een aantal interieurstylisten deelt welke items van IKEA niet mogen ontbreken in je huis.

Het zijn geen designerproducten, maar ze zijn wel prachtig!

Interieurstylisten

Apartment Therapy sprak met interieurstylisten die gespecialiseerd zijn in verkoopstyling. Deze stylisten nemen huizen in de verkoop onder handen om ervoor te zorgen dat het er aantrekkelijker uitziet om te kopen. Volgens hen mogen deze items niet missen.

RIBBA fotolijsten

Justin Riordan, oprichter van designbureau Spade and Archer, gebruikt graag RIBBA lijsten van IKEA om een kunstige look te creëren. Hij vertelt dat hij vaak een kleine print in een te grote lijst doet. De verschillende lijsten kunnen dan een mooie galerij op de muur vormen.

RIBBA

DOCKSTA tafel

Cathy Lorenz van Cathy Lorenz Design heeft een grote liefde voor DOCKSTA tafels. Volgens haar is het een betaalbare tafel die voor een moderne en klassieke uitstraling zorgt. Het liefst combineert ze deze tafel met vier zogenoemde ghost chairs, oftewel stoelen met een semi-transparante kleur.

DOCKSTA

UTSUND led snoerverlichting

Een snoer met lampjes kan ervoor zorgen dat je ruimte veel knusser wordt, zo vindt Stephanie Plymale, werkzaam aan de Heritage School of Interior Design. “Ze hebben zelfs een ingebouwde timer, zodat ze na zes uur branden automatisch uitgaan.”

UTSUND

DINERA servies

Volgens Plumale is servies de makkelijkste manier om je keuken te voorzien van een seizoensupdate. Het fijne is volgens haar dat IKEA het betaalbaar maakt om van servies te wisselen. Voor de zomer raadt de styliste aan om voor een lichtroze kleur te gaan.

DINERA

LUDDE schapenvacht

Veel mensen draperen een mooie schapenvacht over de vloer, maar je kunt er veel meer mee. Je kunt het over een stoel doen om die er knusser uit te laten zien, maar je kunt ‘m uiteraard ook op de vloer doen. Zeker handig om een beschadiging te verbloemen. Allison Chiaramonte van Warburg Realty vindt dat een schapenvacht textuur, licht en warmte aan een ruimte toevoegt.

LUDDE

Lees ook: 10x de grootste Ikea geheimen onthuld door Ikea-medewerkers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy  | Beeld: Unsplash