Dit goedkope IKEA-tafeltje zou in de toekomst duizenden euro’s waard kunnen zijn

IKEA

Heb jij dit meubelstuk in huis?

De populaire winkelketen IKEA wordt wereldwijd veelbezocht, want niet alleen verkoopt de keten hippe meubelen volgens de laatste trends, ook zijn de meubelen hartstikke goedkoop. De producten zijn dus leuk, maar niet heel erg veel waard. 

Tenminste, niet alle producten zijn veel waard.

LÖVBACKEN

Want dit IKEA-tafeltje mag dan niet zoveel kosten, experts zeggen dat het product in de toekomst nog wel eens heel veel waard zou kunnen zijn. Het LÖVBACKEN tafeltje (voorheen LÖVET) mag er dan wel uitzien als een simpel bijzettafeltje: niets is minder waar. Het driepotige tafeltje werd voor het eerst op de markt gebracht in 1950 en is nu onderdeel van de limited edition-collectie GRATULERA, waarin klassiekers en favorieten -waaronder de KLIPPAN bank en het LÖVBACKEN tafeltje- van de afgelopen decennia worden gelanceerd.

6000 euro

Volgens Zweedse veilingsite Barnebys zou het zomaar zo kunnen zijn dat het tafeltje, dat 70 euro kost, in 2030 voor 1755 tot 3159 euro wordt verkocht. In 2040 zou het tafeltje zomaar eens tussen de 6000 en 8000 euro kunnen opbrengen. Het ontwerp van de tafel is van de hand van succesvol Zweeds designer Gillis Lundgren en wordt nu al een verzamel-item genoemd. Waarom het tafeltje zo populair en potentieel veel waard is? De LÖVBACKEN is een iconisch stuk: het was één van de eerste flatpack producten van de IKEA.

Iconische ontwerpen

Het is niet het enige product dat in de toekomst mogelijk veel waard is: “In de afgelopen tijd hebben we een selectie van de meest iconische ontwerpen van Ikea gewilde verzamelobjecten zien worden in veilinghuizen over de hele wereld, met prijzen die tot tien keer hoger liggen dan hun lanceringsprijs,” vertelt Jared Sager, hoofd van collecties bij Ikea. Dit geldt ook voor de RÅANE stoel (voorheen JÄRPEN); ook deze stoel wordt in de herfst opnieuw gelanceerd waarna de vraag naar het object is gestegen. Heb jij één van deze stukken in huis? Bewaar ze dan goed!

Lees ook: Ikea kondigt nieuwe samenwerkingen aan, onder andere met dit bekende sportmerk!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Daily Mail | Beeld: Geograph