Belangrijk: op déze manieren kunnen inbrekers checken of ze kunnen inbreken

inbreker

Inbrekers hebben geniepige trucjes om te checken of jij thuis bent

Helaas wordt er nog steeds vaak bij mensen ingebroken: een voordeur is namelijk zo open te maken als deze gewoon is dichtgetrokken. Om te kijken of jouw huis inbreekproof is, hebben criminelen heel handige trucjes verzonnen. 

Zo checken ze of jij thuis ben of niet.

Deurbel afplakken

Om vast te stellen of jij thuis bent, plakken criminelen de deurbel af. Op deze manier blijft de deurbel maar doorgaan. Dit is natuurlijk een heel vervelend geluid, dus als jij dan niet aan de deur komt om te kijken wat er precies aan de hand is, ben je overduidelijk niet thuis. De inbrekers kunnen dan met een gerust hart hun slag slaan.

Post

Door de jaren heen hebben inbrekers vele trucjes ontwikkeld waarmee ze kunnen zien of jij thuis bent. Zo fotograferen ze de post die in de brievenbus ligt. Blijft de post een aantal dagen lang precies zo liggen, dan is de kans groot dat jij niet thuis bent en dat je bijvoorbeeld op vakantie bent of iets dergelijks. Ook vertelt het de inbrekers dat je niemand hebt gevraagd op je huis/post te passen.

Takjes

Ook zetten inbrekers voor het huis dat ze op het oog hebben vaak een takje tegen de voordeur. Staat het takje er later nog, dan is het een teken dat je niet thuis bent. Eenzelfde trucje is wel het tussen de deur steken van een klein stukje papier; is de deur geopend dat is het stukje papier naar beneden gevallen. Zit het stukje papier er een paar dagen later nog, dan is de deur klaarblijkelijk niet geopend.

Lees ook: Het lenteweer komt eraan: volgend weekend kans op maar liefst 20 graden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: PxHere