Inbrekers gebruiken deze geniepige truc om te achterhalen of je thuis bent of niet

Dieven hebben weer een slinkse manier gevonden om erachter te komen of je thuis bent

Afgelopen zomer, en ook die zomer daarvoor, drukten we elkaar op het hart om niet op social media mee te delen dat je op vakantie zou gaan. Inbrekers zouden immers via Facebook of Instagram kunnen zien dat je een lange tijd weg bent en buit kunnen maken. Echter is er nu een nieuwe manier waarop inbrekers achterhalen of je voor langere tijd van huis bent.

Deze sluwe truc heb je niet altijd door.

Sleutelgat

Het gebeurt volgens een Ierse krant steeds vaker dat inbrekers plakband gebruiken om te achterhalen of je vaak lang weg bent of niet. Bij deze geniepige truc wordt een heel klein stukje plakband over het sleutelgat geplakt. Hoewel je de plakband duidelijk kunt zien als je erop let, kunnen ouderen het over het hoofd zien.

Plakband

Wanneer inbrekers zien dat de plakband is verwijderd, kunnen ze een beetje peilen hoe lang je weg bent geweest. Als de plakband lang blijft zitten, weten de dieven dat die persoon al enige tijd niet thuis is geweest. Op deze manier kunnen ze een schatting maken welke personen vaak van huis weg zijn en welke niet. Lees op de volgende pagina welke listige trucjes inbrekers nog meer gebruiken!